Banner for Espa
Έκπτωση -15%

Μαθηματικά Γ΄ Λυκείου Προσανατολισμού Α΄ Τόμος (Πουκαμισάς)

Κωδικός: 9786185325893
Κατηγορία: Μαθηματικά
Συγγραφέας: Νίκος Τάσος
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
23.90€ 20.31€

Με το βιβλίο αυτό προσπαθούμε να καθοδηγήσουμε με ασφάλεια το μαθητή μέσα από αυτά τα «σκοτεινά δωμάτια» των μαθηματικών και να τον βοηθήσουμε, ώστε να είναι σε θέση να προσεγγίζει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν και να τα αντιμετωπίζει με επιτυχία.

Η μεθοδολογία που παρουσιάζουμε είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε ο μαθητής να έχει στα χέρια του τα κατάλληλα «εργαλεία» προκειμένου να λύσει ασκήσεις κάθε επιπέδου.

Το μεγάλο πλήθος των ασκήσεων που έχουμε συμπεριλάβει καλύπτει όλες τις μορφές που μπορεί να συναντήσει ο μαθητής στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Θεωρώντας ότι η επιτυχία οφείλεται τελικά σε μια οργανωμένη και μεθοδική επανάληψη, έχουμε συμπεριλάβει στο τέλος των κεφαλαίων επαναληπτικά διαγωνίσματα, ώστε ο μαθητής να κάνει μια ολοκληρωμένη επανάληψη.

«Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψω την ενασχόλησή μου με τα μαθηματικά είναι να την παρομοιάσω με την εμπειρία του να εισέρχεσαι σε ένα σκοτεινό μέγαρο. Μπαίνεις στο πρώτο σκοτεινό, απολύτως σκοτεινό, δωμάτιο. Σκοντάφτεις δεξιά-αριστερά και πέφτεις πάνω στα έπιπλα. Σιγά σιγά μαθαίνεις πού βρίσκεται κάθε έπιπλο. Και τελικά, ύστερα από περίπου έξι μήνες, βρίσκεις το διακόπτη και ανάβεις το φως. Ξαφνικά, λοιπόν, τα πάντα φωτίζονται και βλέπεις πλέον πού βρισκόσουν. Κατόπιν, μπαίνεις στο επόμενο σκοτεινό δωμάτιο…». Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο καθηγητής Andrew Wiles την επτάχρονη αναζήτησή του προκειμένου να καταφέρει να επιλύσει το τελευταίο θεώρημα του Fermat, το «Ιερό Δισκοπότηρο» των μαθηματικών.