Banner for Espa
Έκπτωση -20%

Μαθηματικά Γ΄ Λυκείου Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών & Σπουδών Οικονομίας Και Πληροφορικής (Ελληνοεκδοτική)

Κωδικός: 9789605630416
Κατηγορία: Μαθηματικά
Συγγραφέας: Lisari Team
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
24.70€ 19.76€

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα blog που το έλεγαν lisari... Ο δημιουργός του, ένας ιδιαίτερα ανήσυχος Μαθηματικός, έψαχνε έναν διαδικτυακό χώρο, για να παρουσιάζει τις εμπνεύσεις του και να μοιράζεται τις μαθηματικές του ανησυχίες. Ήθελε να δημιουργήσει μια κοινότητα Μαθηματικών οι οποίοι θα συζητούν, θα ενεργούν και θα συμμετέχουν στα μαθηματικά δρώμενα της χώρας. Τελικά, δεν άργησε και πολύ. Έξι χρόνια μετά, το 2014, δημιουργήθηκε, ως δια μαγείας, η lisari team. Μια ομάδα 36 δραστήριων Μαθηματικών από κάθε γωνιά της Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό: την προσφορά γνώσεων και τη στήριξη του μαθητή. Αυτό το παραμύθι είναι η ιστορία μας.

Είμαι ο Μάκης Χατζόπουλος και έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω ένα ακόμη βήμα της ομάδας μας. Είναι ο Οδηγός Επανάληψης για τα Μαθηματικά Γ' Λυκείου Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, όπως λέγεται σήμερα (2016). Η φετινή σχολική χρονιά (2015-16) είναι μια ιδιάζουσα χρονιά, καθότι μεταβατική, λόγω της αλλαγής του συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και της μείωσης της εξεταστέας ύλης των Μαθηματικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια οι μαθητές συνήθιζαν, εκτός από το σχολικό βιβλίο, να μελετούν: α. Τα Θέματα Εξετάσεων των παρελθόντων ετών β. Τα θέματα της Ε.Μ.Ε. γ. Τα θέματα των παρελθόντων ετών της Ο.Ε.Φ.Ε. δ. Ασκήσεις από επαναληπτικά φυλλάδια και εξωσχολικά βιβλία.

Φέτος, όμως, το τοπίο είναι θολό, καθώς η αφαίρεση ενός κεφαλαίου (των μιγαδικών αριθμών) και μίας ενότητας στα ολοκληρώματα [παραγώγισης συνάρτησης (...)], έθεσε πολλά θέματα εκτός ύλης. Επομένως, έγινε επιτακτική όσο ποτέ η ανάγκη εύρεσης σύνθετων και απαιτητικών θεμάτων που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά θέματα των εξετάσεων. Η εύρεση Δ θεμάτων είναι η φετινή πρόκληση για όλους τους καθηγητές (η εύρεση και η κατασκευή Β ή/ και Γ θεμάτων είναι περισσότερο απλή). Το βιβλίο, λοιπόν, που κρατάτε στα χέρια σας φιλοδοξεί να καλύψει κάθε ανάγκη σας. Αποτελεί έναν πλήρη οδηγό προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.