Banner for Espa
Έκπτωση -20%
Best Seller

Μαθαίνω Την Ορθογραφία Με Το Ευρετήριό Μου Β’ Δημοτικού (Σαββάλας)

Κωδικός: 9789604498130
Συγγραφέας: Αμαλία Ζώη
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
9.70€ 7.76€

Τα βιβλία της σειράς αυτής έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους μαθητές του Δημοτικού να εξασκηθούν στην Ορθογραφία, την ταξινόμηση με αλφαβητική σειρά και τη χρήση του λεξικού. Οι μικροί μαθητές αντιγράφουν σε αυτά πολλές φορές και μαθαίνουν την Ορθογραφία και το Βασικό Λεξιλόγιο κάθε σχολικού μαθήματος, αλλά και συμπληρωματικές λέξεις και προτάσεις αποτελούμενες από επιλεγμένα, γνωστά στο παιδί, γράμματα.

Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το Ευρετήριο, καθώς τα παιδιά εξασκούνται στην ορθή γραφή και ταξινόμηση με αλφαβητική σειρά των καινούριων λέξεων που μαθαίνουν ή αυτών που παρουσιάζουν ορθογραφικές δυσκολίες. Πρόκειται για ένα μικρό λεξικό που καλείται να δημιουργήσει ο ίδιος ο μαθητής, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον, γιατί του δίνει τη χαρά της δημιουργίας και της αυτενέργειας.

Οι μαθητές παροτρύνονται από το δάσκαλο ή το γονιό να καταγράφουν στο Ευρετήριο με αλφαβητική σειρά τις λέξεις που μαθαίνουν καθημερινά. Επισημαίνονται, επίσης, οι λέξεις που παρουσιάζουν ορθογραφικές δυσκολίες. Έτσι ο μαθητής θα δημιουργήσει σιγά σιγά το δικό του προσωπικό λεξικό, το οποίο θα εμπλουτίζει συνεχώς με την προσθήκη νέων λέξεων, αλλά και θα ανατρέχει σ’ αυτό κάθε φορά που χρειάζεται να βρει τη σωστή γραφή κάποιας λέξης που ψάχνει. Επιπλέον, με τη διαδικασία αυτή ο μαθητής εξοικειώνεται με τη διαδικασία εύρεσης λημμάτων από λεξικό.

Σχετικά Προϊόντα