Έκπτωση -32%

Μαθαίνω Μαθηματικά Με Το Σύστημα Montessori - Νηπιαγωγείο 5-6 Ετών (Κεντικελένης)

Κωδικός: 9789607160607
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
15.90€ 12.70€

Το βιβλίο αυτό προτείνει περισσότερες από 100 δραστηριότητες διαβαθμισμένης δυσκολίας οι οποίες βασίζονται στο σύστημα της Μοντεσσόρι και την Παιδαγωγική της Σιγκαπούρης. Στόχος είναι τα παιδιά της Α Δημοτικού να αγαπήσουν τα μαθηματικά.

Η προσέγγιση που ακολουθεί αναπτύσσεται στα εξής στάδια:

1. Το παιδί χρησιμοποιεί συγκεκριμένα αντικείμενα (π.χ. κάρτες, κύβους...) και σταδιακά αντιλαμβάνεται έννοιες όπως της ποσότητας, του αριθμού... (στάδιο του «συγκεκριμένου»).

2. Το παιδί αναπαριστά συμβολικά τις μαθηματικές καταστάσεις και τους αριθμούς χρησιμοποιώντας σχήματα, ζωγραφιές κ.ά. (στάδιο της «εικόνας»).

3. Το παιδί εισάγεται στις έννοιες των αριθμητικών πράξεων.
Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μύησης στα μαθηματικά το παιδί:
- Ανακαλύπτει νέες έννοιες και μαθαίνει να εκφράζει με λέξεις τη λογική του σκέψη: τους αριθμούς (αρχικά μέχρι το 10, το 20, το 99), τα μήκη, τα σχήματα, την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό και την διαίρεση.
- Εδραιώνει τη μάθηση. Εμπεδώνει στρατηγικές που ανακάλυψε στη διάρκεια της φάσης του «συγκεκριμένου», αναπαριστά σχηματικά τις ποσότητες και μαθαίνει να χρησιμοποιείτο σύμβολα των μαθηματικών για να περάσει στην αφηρημένη σκέψη.
- Μαθαίνει να χρησιμοποιεί σωστά το υποστηρικτικό υλικό (χάρακες αρίθμησης, κάρτες με αριθμούς, κύβους, κ.λπ.) που έχει σχέση με την κάθε δραστηριότητα που προτείνεται. Με τη βοήθεια του υποστηρικτικού υλικού το παιδί προσεγγίζει και εφαρμόζει τα στάδια του «συγκεκριμένου» και της «εικόνας».