Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Λυσίας Υπέρ Μαντιθέου - Αρχαία Ελληνικά Ομάδας Β΄Λυκείου (Γρηγόρη)

Κωδικός: 9789606121531
Κατηγορία: Αρχαία Ελληνικά
Συγγραφέας: Δημήτριος Νάτσης
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
20.00€ 18.00€

Βιβλία για το διδαγμένο κείμενο της Β’ και Γ’ τάξης του Λυκείου που αφορούν το μάθημα των αρχαίων ελληνικών της Θεωρητικής Κατεύθυνσης υπάρχουν αναμφίβολα πλείστα. Έτσι, ίσως ακόμη ένα να μην αποτελεί το εφαλτήριο για κάποιο μαθητή ή φιλόλογο να ανατρέξει στις σελίδες του παρόντος βιβλίου. 
Το σημαντικό όμως στοιχείο που έρχεται αναντίρρητα να το ξεχωρίσει από το σύνολο των βιβλίων που υπάρχουν είναι το περιεχόμενο και η στοχοθεσία του παρόντος έργου για τον Λυσία και τα αρχαία.
Ως προς το περιεχόμενο είναι αξιοσημείωτη η καλοδουλεμένη μετάφραση που με σεβασμό στο αρχαίο κείμενο δεν χάνει τη γλαφυρότητα και το ζωηρό ύφος ενός δικανικού λόγου. Αφετέρου, ο πλούτος των ερμηνευτικών σχολίων και η πλήρης ανάλυση του ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού πλαισίου εκφώνησης του Ὑπὲρ Μαντιθέου λόγου καλλιεργούν πέρα από την σφαιρική γνώση και την κριτική ικανότητα του μαθητή, μυώντας τον στην Αθήνα της τότε εποχής.
Το ακόμα όμως σημαντικότερο που εκπηγάζει από τα παραπάνω αφορά την καλλιέργεια και εμβάθυνση του μαθητή στην ερμηνεία του αρχαίου λόγου, αποκτώντας πέρα από την ικανότητα να τοποθετείται ολοκληρωμένα στις σύνθετες ερμηνευτικές ερωτήσεις των αρχαίων ελληνικών της Γ’ Λυκείου και την σύλληψη του αρχαίου κειμένου ως ολότητα με ουσία και βάθος πέρα από μια στείρα φορμαλιστική αντιμετώπιση.

Περιλαμβάνει:
• ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟΓΡΑΦΟ ΛΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΥΠΕΡ ΜΑΝΤΙΘΕΟΥ
• ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ
• ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΞΙΛΟΓΙΚΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ
• ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
• ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
• ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΤΗΣ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
• ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΛΥΣΙΑ