Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Ο Λύκος Της Σπάρτης

Κωδικός: 9789604366873
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
13.90€ 12.50€

Ένα έπος για τον Ήρωα που όλοι οι άνθρωποι κρύβουμε μέσα μας… 

Με χαρά οι Εκδόσεις Οξύ επανεκδίδουν το βιβλίο που τόσο αγαπήθηκε από το ελληνικό –και όχι μόνο- αναγνωστικό κοινό! Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, το συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα του Αντώνη Αντωνιάδη επιτέλους επανακυκλοφορεί!

Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ είναι βασισμένος στα γεγονότα που εξιστορεί ο Ηρόδοτος για τον μοναδικό επιζώντα των Θερμοπυλών, τον Αριστόδημο, ο οποίος κατηγορήθηκε από τους υπόλοιπους Σπαρτιάτες ότι δείλιασε και δεν έπεσε στη μάχη μαζί με τους συμπολεμιστές του και τον βασιλιά Λεωνίδα. Εκείνος, όμως, αποφάσισε να τους αποδείξει πως τα συμπεράσματά τους ήταν λανθασμένα και οι χαρακτηρισμοί τους άδικοι.

Ένα έπος για την ανθρώπινη δύναμη και αποφασιστικότητα, για τον άνθρωπο που βάλλεται από παντού, παρόλο που έχει δίκιο. Για όλους εκείνους που η αδικία τούς πνίγει και οι σκληρές κοινωνικές συνθήκες τούς οδηγούν στην απόγνωση. Ο Αριστόδημος θα βαδίσει τον δρόμο του Ήρωα που όλοι οι άνθρωποι κρύβουμε μέσα μας.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 2013 από τον εκδοτικό οίκο Longanesi και το 2018 από την εφημερίδα Corriere della Sera.