Banner for Espa
Προσφορά
Έκπτωση -20%
Best Seller

Luna Κύβος Rubik's Brain Cube 3x3 620702

Κωδικός: 620702
Brand: Luna
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
4.00€ 3.20€

Ο 3x3 είναι ο κλασικός κύβος του Rubik, αυτός που πρωτοεμφανίστηκε, ενθουσίασε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να προκαλεί μικρούς και μεγάλους.

O Κύβος του Rubik βρίσκεται πρώτος στη λίστα των 10 προϊόντων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, όλων των εποχών!

Πάνω από 350 εκατομμύρια Κύβοι του Rubik έχουν πουληθεί παγκοσμίως – και ακόμη συνεχίζει να πωλείται,παρά το ότι οι συνήθειες των νέων σχετικά με τα παιχνίδια έχουν αλλάξει και ότι ρέπουν προς τις ασχολίες που σχετίζονται με ηλεκτρονικά κυρίως παιχνίδια.

Ο Erno Rubik, εφευρέτης του κύβου, δημιούργησε για πρώτη φορά το πρωτότυπο με το όνομα "Magic Cube" (Μαγικός Κύβος) το 1974 στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Ένας Αμερικάνος κατασκευαστής αγόρασε την άδεια του προϊόντος και το μετονόμασε σε Rubik’s Cube το 1980, δημιουργώντας παγκόσμια αίσθηση. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 η δημοτικότητα του κύβου ήταν τόσο μεγάλη ώστε η εταιρία υπολόγισε ότι ένας στους πέντε ανθρώπους του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη είχε προσπαθήσει να τον λύσει.

Από τότε και μετά παραμένει με υψηλή δημοτικότητα χάρη στα μοναδικά χρώματα που αιχμαλωτίζουν το μάτι, την προσιτή τιμή του και το επίπεδο δυσκολίας του ως puzzle. Η μακροζωία του παζλ του είναι θρυλική, οι οπαδοί του φανατικοί και ο κόσμος εξακολουθεί να μένει έκθαμβος με τους πραγματικά απίστευτους άθλους της λύσης του γρίφου, όπως εκείνος του ταχύτερου χρόνου λύσης του, σε μόλις 7,08 δεύτερα από τον Δανό έφηβο Erik Akkersdijk το 2008.

Ο Erno Rubik είπε : «Ο Κύβος περιέχει πολλές αντιφάσεις. Είναι φυσικός, χειροκίνητος και απτός. Είναι ένα αντικείμενο που φαίνεται αθώο και παιδικό. Κι όμως για να λύσεις τον Κύβο, πρέπει να βάλεις το χάος σε τάξη. Τότε είναι και απλό και πολύπλοκο. Θέτει ένα ευθύ ερώτημα, αλλά η απάντηση είναι δύσκολη.»