Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Οι Λέοντες Της Σικελίας

Κωδικός: 9789606451607
Συγγραφέας: Stefania Auci
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
17.70€ 15.90€

Από τη στιγμή που ο Πάολο και ο Ινιάτσιο Φλόριο, φιλόδοξοι και με πνεύμα ανήσυχο, αποβιβάζονται στο Παλέρμο από την Καλαβρία το 1799, κοιτάζουν μπροστά, αποφασισμένοι να φτάσουν πιο ψηλά απ’ όλους. Να γίνουν οι πιο πλούσιοι, οι πιο ισχυροί. Και τα καταφέρνουν: Mέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα δύο αδέλφια μετατρέπουν το κατάστημα μπαχαρικών τους στο καλύτερο της πόλης και στη συνέχεια εμπορεύονται θειάφι, αγοράζουν τα σπίτια και τη γη χρεοκοπημένων ευγενών του Παλέρμο, ιδρύουν τη δική τους ναυτιλιακή εταιρεία.

Το Παλέρμο παρατηρεί έκπληκτο την εξάπλωση των Φλόριο, όμως τα συναισθήματα των κατοίκων της πόλης χάνονται μέσα στον φθόνο και την περιφρόνηση: Aυτοί οι επιτυχημένοι άντρες παραμένουν, όπως και να ’χει, «ξένοι». Το Παλέρμο δεν ξέρει πως αυτό που υποδαυλίζει τις φιλοδοξίες των Φλόριο και σημαδεύει τη ζωή τους είναι ο φλογερός πόθος για κοινωνική λύτρωση· δεν ξέρει ότι οι άντρες της οικογένειας είναι αξιόλογα μα και ευαίσθητα πλάσματα, που χρειάζονται στο πλευρό τους εξίσου δυνατές γυναίκες.

Υφαίνοντας τη διαδρομή της εμπορικής και κοινωνικής ανόδου των Φλόριο με τις ταραχώδεις προσωπικές τους ιστορίες, με φόντο τα πιο ταραγμένα χρόνια της ιταλικής ιστορίας –από τα κινήματα του 1818 μέχρι την αποβίβαση του Γκαριμπάλντι στη Σικελία– η Στεφάνια Άουτσι ξετυλίγει μια οικογενειακή σάγκα απίστευτης δύναμης, τόσο ζωντανή και πάλλουσα, που μοιάζει σημερινή.

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Η Άουτσι στρέφει τον πανοραμικό της φακό στα επιτεύγματα της οικογένειας Φλόριο δίχως να αμελεί τις μικρές λεπτομέρειες της επικής τους ζωής.»
–Kirkus Reviews

«Μια οικογένεια-μύθος… Μια συναρπαστική ιστορία εποχής, δημόσιου και ιδιωτικού βίου.»
–Vanity Fair

«Ιστορίες έρωτα, ονείρων, προδοσίας και μόχθου σ’ ένα μυθιστόρημα που σφύζει από ζωή.»
–Marie Claire

«Είχα καιρό να διαβάσω ένα τέτοιο μυθιστόρημα: σπουδαία ιστορία και σπουδαία λογοτεχνία. Τα γεγονότα και τα ανθρώπινα συναισθήματα ενισχύονται από μια στιβαρή, ώριμη γραφή, γεμάτη πάθος και χάρη. Η Στεφάνια Άουτσι έχει γράψει ένα υπέροχο, αλησμόνητο μυθιστόρημα.»
–Nadia Terranova, συγγραφέας του Αντίο, φαντάσματα