Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Λέων & Ημισέληνος

Κωδικός: 9786185088170
Συγγραφέας: Λεύκη Σαραντινού
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
15.00€ 13.50€

Το τέλος της Ενετοκρατίας και η αρχή της Οθωμανοκρατίας βρίσκει την Κρήτη σε αναβρασμό. Είναι μια εποχή πολέμων, μαχών, ανασφάλειας και αναρχίας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που διαλύουν οικογένειες, εξανεμίζουν περιουσίες και καταστρέφουν ζωές, οι άνθρωποι δεν προσπαθούν απλώς να προσαρμοστούν, αλλά και να ζήσουν. Χαράσσουν τις δικές τους διαδρομές, κυνηγάνε τα όνειρά τους, δοκιμάζουν και δοκιμάζονται από τις φιλοδοξίες τους, προσπαθούν να κρατήσουν ανέπαφους τους κώδικες αξιών τους, φέρνουν στο φως νέες ζωές και αποχαιρετούν τους νεκρούς τους. Παρόλα αυτά, ο έρωτας δεν είναι απών από τη ζωή τους. Και ο έρωτας αυτός τους παρασέρνει σε μονοπάτια αδοκίμαστα.

Η συγγραφέας μάς παρέχει μια συναρπαστική ματιά σε μια ρεθεμνιώτικη κοινωνία που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και αναζητά τις ισορροπίες της. Τα πρόσωπά της κινούνται σε μέρη γνώριμα και παρόλο που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας, «ζωντανεύουν» μπροστά μας με σάρκα και οστά.

Πάνω απ’ όλα όμως πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλάει για τον έρωτα. Έναν έρωτα που αρνείται να υποκύψει στις συμβάσεις της εποχής, που συντρίβει τους ηθικούς κώδικες, που ξεπερνάει τις διαχωριστικές γραμμές που οι άνθρωποι με τις πράξεις τους θέτουν, που αψηφά θρησκείες και φυλές. Αυτός είναι ο κόσμος του καινούριου βιβλίου της Λεύκης Σαραντινού «Λέων & Ημισέληνος».