Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Ο Κύριος Ζαχαρίας Και Η Κυρία Γλυκερία

Κωδικός: 9789605017323
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
14.40€ 12.96€

Το πιο μελιστάλακτο παραμύθι όλων των εποχών! Ποτέ τόσο πολλές λιχουδιές δε χώρεσαν μέσα στην ίδια ιστορία! Ένα βιβλίο γεμάτο καραμέλες, κουλουράκια, αμυγδαλωτά, μπακλαβαδάκια και πεντανόστιμα παγωτά. Ο κύριος Ζαχαρίας και η κυρία Γλυκερία γνωρίζονται ένα πρωί έξω από ένα ζαχαροπλαστείο και ανταλλάσσουν χαμόγελα, φιλάκια και ζαχαρωτά. Ο ρομαντικός περίπατος καταλήγει σε μία κουζίνα, όπου οι δύο ερωτευμένοι δεν κρατιούνται από τη χαρά τους και αποφασίζουν να κάνουν μια τρέλα που δεν έχει ξαναγίνει! Έτσι, αρχίζει ένα ξεκαρδιστικό ξεφάντωμα, μία λαχταριστή πανδαισία με αλευροκοσκινίσματα, αμυγδαλοκαβουρντίσματα, μαρμελαδογλιστρήματα και σοκολατοπασαλείμματα. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους θα καταπλήξει ακόμα και τον πιο απαιτητικό λιχούδη αναγνώστη!

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο αγαπημένος μας παραμυθάς γράφει το πιο μελιστάλακτο παραμύθι όλων των εποχών!
Ελεύθερος Τύπος

Το βιβλίο αυτό μάς θυμίζει ότι τα υλικά της αγάπης είναι απλά, αλλά και πως η δημιουργία είναι μια πράξη αγάπης και προσφοράς. Ποιος είπε ποτέ «όχι» με την καρδιά του στην αγάπη;
Parents

Ο Ζαχαρίας και η Γλυκερία είναι το πιο γλυκό ζευγάρι που γέννησε η φαντασία του διάσημου παραμυθά.
Mommy 

Ένα ακόμα παραμύθι του γνωστού συγγραφέα, που γνωρίζει με πρωτότυπους τρόπους μικρές, φευγαλέες, πολλές φορές απαρατήρητες αλλά και κοινότοπες στιγμές να τις αποκωδικοποιεί και να τις μεταπλάθει σε ιστορίες διασκεδαστικές, ποιητικές, με διάφορους συμβολισμούς που αναφέρονται σε ανθρώπινες διαπροσωπικές καταστάσεις, και γενικά στη σύγχρονη οικολογική, πολυπολιτισμική και κοινωνική πραγματικότητα. Το χιούμορ του, λεκτικό ή καταστασιακό, εκτείνεται, με λεπτές αποχρώσεις, από το λογοπαίγνιο, το παράλογο, την απλή φάρσα έως τη σάτιρα, αποδεσμεύοντας τον αναγνώστη από κοινωνικούς περιορισμούς που τον κρατάνε καθηλωμένο, παράλληλα ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητά του. Σπαρταριστά στιγμιότυπα και εκπλήξεις θα διασκεδάσουν τον μικρό αναγνώστη.
Διαβάζω

Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία δυο ανθρώπων που έτσι απλά, χωρίς πολλές αφορμές, ερωτεύονται και αγαπιούνται παντοτινά. Μικροί και σύντομοι διάλογοι, απλά τρυφερά και ανθρώπινα λόγια, χτίζουν και οικοδομούν μια αγάπη παραμυθένια. Στην ουσία η εξέλιξη της υπόθεσης οικοδομείται στην ανάπτυξη του συνταγματικού άξονα της συνάφειας της κυριολεκτικής σημασίας, δηλαδή ένα γλυκόλογο αναμειγνύεται με ένα ζαχαρωτό και η μείξη δυο διαφορετικών κωδίκων προσθέτει μια ακόμα τεχνική γραφής στον αθεράπευτα επινοητικό συγγραφέα. Έτσι, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο συγγραφέας προσφέρει στον μικρό αναγνώστη και μια άλλη εκδοχή του δικού του μικρόκοσμου που πλάθει η προσωπική του φαντασία, αλλά αυτή τη φορά ίσως περισσότερο από άλλες υποστηρίζεται από μια εξαιρετική εικονογράφηση, με ένα πανηγύρι χρωμάτων και σχημάτων, εναρμονισμένο με τον χώρο της προσωπικής του μυθοπλασίας.
Index

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΝΤΟΡΕΜΥΘΙΑ»
Ο συγγραφέας που έχει στο βιογραφικό του περισσότερα από 100 παιδικά βιβλία, τα οποία έχουν διατεθεί σε χιλιάδες αντίτυπα το καθένα, διατηρεί το χιούμορ του και τη διεισδυτική ματιά του στη σύγχρονη κοινωνία. Τα Παραμύθια Ντορεμύθια έχουν όλα παράρτημα στο τέλος με δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν για να ακονίζουν τη μνήμη και την παρατηρητικότητα των μικρών αναγνωστών. Ο μόνος κίνδυνος από αυτά τα παραμύθια είναι ότι ο Τριβιζάς γίνεται εθιστικός για τα παιδιά. Όσα περισσότερα Ντορεμύθια έχουν τόσο περισσότερα θέλουν…
Το Βήμα

Παραμύθια που διασκεδάζουν, προβληματίζουν και απελευθερώνουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων, με θέματα όπως η ειρήνη, η οικολογία, η τρίτη ηλικία, οι τύψεις και οι ενοχές, η μοναξιά και η έλλειψη επικοινωνίας, η προστασία των ζώων και τόσα πολλά ακόμα. Με το γλαφυρό ύφος, την εφευρετικότητα της γλώσσας αλλά και την ολοζώντανη φαντασία του Τριβιζά, όλα τα βιβλία της σειράς κερδίζουν αμέσως μία θέση στις καρδιές των παιδιών αλλά και των μεγάλων που απολαμβάνουν μαζί με τα παιδιά το διάβασμά τους.
Κυριακάτικος Ριζοσπάστης