Έκπτωση -10%

Κυνηγός Μαγισσών

Κωδικός: 9789601436111
Συγγραφέας: Max Seeck
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
17.50€ 15.70€

Μια σοκαριστική δολοφονία σε ένα εύπορο προάστιο του Ελσίνκι φαίνεται να έχει σχέση με τον αποκρυφισμό. Η σύζυγος ενός διάσημου συγγραφέα βρίσκεται νεκρή, φορώντας ένα μαύρο βραδινό φόρεμα, στην κεφαλή ενός τραπεζιού. Στα χείλη της έχει παγώσει ένα φρικτό χαμόγελο.

Αρχικά θεωρείται ότι ο δολοφόνος είναι ένας ψυχοπαθής που αντιγράφει τον ήρωα των βιβλίων του συγγραφέα. Η αρχιφύλακας Τζέσικα Νίεμι όμως συνειδητοποιεί σύντομα ότι δεν ψάχνει για έναν δολοφόνο, αλλά για δεκάδες πιστούς μιας μορφής μαγείας, που γνωρίζουν κάθε κίνησή της και βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά.
Καθώς τα θύματα πληθαίνουν, ξέρει ότι δε θα σταματήσουν να αυξάνονται, μέχρι εκείνοι να πάρουν αυτό που θέλουν. Και όταν το σκοτεινό παρελθόν της έρχεται στο φως, βρίσκεται να πολεμά τους δικούς της δαίμονες, ενώ προσπαθεί απεγνωσμένα να πιάσει τους δολοφόνους προτού διεκδικήσουν το επόμενο θύμα τους.

Γυναίκες δεμένες σε πασσάλους. Πλήθη που αλαλάζουν. Φλόγες. Πόνος. Όλα φαίνονται οικεία, παρόμοιες εικόνες έχουν χρησιμοποιηθεί και στα εξώφυλλα των βιβλίων του Ρότζερ Κόπονεν. Τα εγκλήματα αυτά τα διέπραξε η Ιερά Εξέταση, το σώμα που δημιουργήθηκε από την Καθολική Εκκλησία για να πολεμήσει τις αιρέσεις. Ο Έρνε ανατριχιάζει. Μάγισσες, φυσικά, δεν υπήρξαν ποτέ, όλα αυτά όμως συνέβησαν πραγματικά. Αθώες γυναίκες δολοφονήθηκαν από την Ιερά Εξέταση. Και τώρα κάποιος έχει αρχίσει να μιμείται αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα.

Πρόκειται άραγε για έναν σαδιστή που έτυχε να βρει θέμα για τις δολοφονίες του στα μεσαιωνικά έργα και στην τριλογία του Κόπονεν; Ή μήπως ο δράστης είναι τόσο διαταραγμένος, ώστε νομίζει ότι κάνει το σωστό απαλλάσσοντας τον κόσμο από μάγισσες;