Έκπτωση -10%
Best Seller

Κριτήρια Αξιολόγησης Αρχαίων Ελληνικών Γ' Λυκείου - Αριστοτέλη Ηθικά Νικομάχεια Πολιτικά, 18 Κριτήρια Αξιολόγησης Και Οι Απαντήσεις Τους (Άλκιμο)

Κωδικός: 9786188419605
Κατηγορία: Αρχαία Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
13.50€ 12.13€

10 Κριτήρια Αξιολόγησης για το έργο Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη.
8 Κριτήρια Αξιολόγησης για το έργο Πολιτικά του Αριστοτέλη.
18 Κριτήρια Αξιολόγησης για αδίδακτο κείμενο με επιλογές από έργα της Αττικής Πεζογραφίας.
Τα κριτήρια ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου για τον νέο τρόπο αξιολόγησης (ΦΕΚ 3807/Β' 04-09-2018) και τα προτεινόμενα θέματα του Ι.Ε.Π. (27-9-2018), όπως αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου.
Για το διδαγμένο κείμενο τα κριτήρια περιλαμβάνουν: 1) Μία ερώτηση κατανόησης κειμένου κλειστού ή ανοικτού τύπου 2) Δύο ερωτήσεις ερμηνευτικές που αναφέρονται στο περιεχόμενο των αποσπασμάτων, τη στάση των προσώπων, το πλαίσιο της εποχής, στη δομή και τη σύνθεση του κειμένου και σε υφολογικά θέματα 3) Μία ερώτηση λεξιλογική-σημασιολογική με ζητούμενα ετυμολογία, ομόρριζα, συνώνυμα, αντώνυμα, διατήρηση ή αλλαγή της σημασίας των λέξεων 4) Μία ερώτηση κλειστού τύπου που αναφέρεται στο γραμματειακό είδος (εισαγωγή των έργων) 5) Μία ερώτηση σχολιασμού και σύγκρισης με παράλληλο κείμενο που δίνεται από την αρχαία ή τη νεότερη γραμματεία.
Για το αδίδακτο κείμενο τα κριτήρια περιλαμβάνουν: 1) Μία ερώτηση μετάφρασης του κειμένου 2) Μία ερώτηση κατανόησης του κειμένου 3) Μία ερώτηση γραμματικής 4) Μία ερώτηση συντακτικού.
Για την εξέταση των θεμάτων αξιοποιείται ποικιλία τύπων ερωτήσεων και ασκήσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας ώστε να παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και να καλλιεργείται η κριτική τους ικανότητα.

Σχετικά Προϊόντα