Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Το Κλειδί Των Συναισθημάτων

Κωδικός: 9789606530449
Κατηγορία: Παιδοψυχολογία
Συγγραφέας: Marc Brackett
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
16.60€ 14.90€

Αναγνωρίστε και αποδεχθείτε τα συναισθήματά σας για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, τα παιδιά σας και τους γύρω σας.

Από την παιδική μας ηλικία μαθαίνουμε να ντρεπόμαστε για τα συναισθήματά μας, να φοβόμαστε τη δύναμή τους και να τα κρύβουμε επιμελώς. Τα χωρίζουμε σε αρνητικά και θετικά, καταπιέζουμε όσα κατατάσσουμε στα αρνητικά και κρυβόμαστε ακόμη και από τον εαυτό μας.
Ο δρ Marc Brackett, συγγραφέας, καθηγητής στο Κέντρο Μελέτης του Παιδιού του Πανεπιστημίου Yale και ιδρυτικό μέλος και διευθυντής του Κέντρου Συναισθηματικής Νοημοσύνης του ίδιου πανεπιστημίου, έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σχέδιο για να κατανοούμε, να ελέγχουμε και να χρησιμοποιούμε ευφυώς τα συναισθήματά μας.

Με το βιβλίο αυτό εξηγεί γιατί η αποδοχή των συναισθημάτων μας, ακόμη και του θυμού, της ζήλιας και όσων γενικά χαρακτηρίζουμε ως αρνητικά, δεν εμποδίζει, αλλά, αντίθετα, βοηθά στην κατάκτηση της επιτυχίας και της ευημερίας. Η μέθοδός του, η οποία έχει εξαιρετική εφαρμογή σε παιδιά και γονείς, συνδυάζει επιστημονική γνώση, πάθος και έμπνευση σε ίσες δόσεις.

  • Η ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων είναι απρόσμενα κακή. Ο Marc Brackett, συγγραφέας του βιβλίου Το Κλειδί των Συναισθημάτων, ξέρει το γιατί. Και γνωρίζει τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό. «Αντιμετωπίζουμε μια κρίση, και θύματά της είναι τα παιδιά μας». Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο που αφορά τα ανθρώπινα συναισθήματα, Το Κλειδί των Συναισθημάτων ενσωματώνει ψυχολογική έρευνα, εκπαιδευτικά παραδείγματα και ενδιαφέρουσες ιστορίες, που περιλαμβάνουν ακόμη και προσωπικές εμπειρίες του Marc Brackett, ζωντανεύοντας στα μάτια του αναγνώστη τη συναισθηματική νοημοσύνη. Πρόκειται για ένα πολύτιμο βιβλίο για ηγέτες, εκπαιδευτικούς, γονείς, σπουδαστές και ερευνητές. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι ένα απολαυστικό ανάγνωσμα.
    Peter Salovey, πρόεδρος του Πανεπιστημίου Yale, και Chris Argyris, καθηγητής Ψυχολογίας
  • Ένα συναρπαστικό και ολοκληρωμένο ταξίδι που, όπως υπόσχεται, μας ξεκλειδώνει τα συναισθήματα. O Marc Brackett μας δείχνει ότι η συναισθηματική νοημοσύνη δεν είναι δώρο, αλλά μια δεξιότητα. Μια δεξιότητα που όλοι μπορούμε να αποκτήσουμε και να ωφεληθούμε απίστευτα.
    Angela Duckworth, συγγραφέας του?Grit και καθηγήτρια ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια