Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Κίρκη

Κωδικός: 9789606056062
Συγγραφέας: Madeline Miller
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
17.70€ 15.93€

Πολύ συχνά, οι γυναίκες στην αρχαία ελληνική μυθολογία κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες. είναι είτε δολοφονικές μέγαιρες με φριχτή κατάληξη είτε ενάρετα και τραγικά πιόνια με αμελητέα επίδραση.
Η Κίρκη είναι διαφορετική. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και δεν τιμωρείται γι’ αυτό στο τέλος της ιστορίας. Δεν είναι ούτε μοχθηρή ούτε αθώα, αλλά πολυσύνθετη.
Η Κίρκη αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη και αυτό προκαλεί και τρομάζει. Είναι η γυναίκα που έχει περισσότερη δύναμη απ’ όση η κοινωνία λέει ότι πρέπει να έχει.
Η Miller, με ιδιαίτερο λυρισμό και μαεστρία, υφαίνει τον χαρακτήρα της Κίρκης μεταφέροντας τα μυθικά τέρατα και τις περιπέτειές της στο σήμερα και αποδεικνύοντας πόσο επίκαιρη παραμένει η ιστορία της.

Ακόμα καλύτερο από τον προκάτοχό του. Γραμμένο με έναν ευέλικτο και ευφάνταστο πεζό λόγο, δημιουργεί έναν υπέροχο, ολοζώντανο κόσμο όπου οι ζωές ανθρώπων και θεών είναι στενά συνυφασμένες.
BBC History Magazine
Υπέροχα γραμμένο από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα…Η Miller ελευθέρωσε την Κίρκη από τα δεσμά του ανδροκρατούμενου έπους…
Literary Review
Η Κίρκη επιστρέφει ως superwoman... H μάγισσα του Ομήρου αλλάζει εμφάνιση και μας σαγηνεύει… Η Miller δημιουργεί το πορτρέτο μιας γυναίκας που αψηψά τους άντρες και τις Μοίρες που της εναντιώνονται, μαγεύοντας τον αναγνώστη… Εξαιρετικά επίκαιρο.
The Times
H Κίρκη μας προσφέρει μια φεμινιστική προσέγγιση της Οδύσσειας… Η Miller δίνει στα αρχαία κείμενα έναν σύγχρονο παλμό γεφυρώνοντάς τα με τη σημερινή πραγματικότητα… Μια αέρινη απόλαυση, ένα μυθιστόρημα που δεν θες να το αφήσεις στιγμή από τα χέρια σου.
Observer
Η Κίρκη είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν, μια σαγηνευτική ιστορία ανάμεσα στους θεούς και στις θεές που ερωτοτροπούν με τον κόσμο των θνητών. Ένα μυθολογικό ταξίδι εξαιρετικά καλογραμμένο. Ποιος θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο;
Ann Patchett, συγγραφέας