Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Το Κάτι Τι;

Κωδικός: 9789606530814
Συγγραφέας: Μαρίνα Γιώτη
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
11.00€ 9.89€

Το Κάτι τι;

Ο χειμώνας έφτασε στη Μελισσούπολη και τα μελισσάκια αρχίζουν να ξεμένουν από τροφή. Μια μέρα το καπάκι της Kυψέλης ανοίγει και ένα λαμπερό φως απλώνεται παντού. Ένα γιγάντιο Κάτι εμφανίζεται αφήνοντας ένα παράξενο ζυμάρι, κλείνει ο καπάκι και εξαφανίζεται. Τα μελισσάκια τρομοκρατούνται. «Τι ήταν αυτό;» «Τι θέλει από εμάς;» «Λέτε να ξανάρθει;» Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή μέσα στην Κυψέλη.

«Θέλει να μας καταστρέψει», είπε ο Φώντας ο Φρουρός.
«Θέλει να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Φρίξος ο Κηφήνας.
«Θέλει να μας μάθει», κατέληξε η Ράνια η Παραμάνα.

Θα αφήσει ο Μίλτος και η Μελίνα να καταστραφεί η Κυψέλη ή τελικά θα επικρατήσει η λογική;
Ίσως όμως χρειάζεται κι ένα μικρό βήμα πίστης για να προχωρήσουν παρακάτω.

Ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.

  • Το νέο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη αποτελεί για μένα ένα μαγικό παιχνίδι σκέψης. Διαβαζοντάς το ήρθαν στο μυαλό μου - πιο πολύ τώρα, παρά ποτέ - οι αλλαγές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας και ο τρόπος που αντιδρούμε ως κοινωνία, σε κάθε τι νέο. Αυτό «Το Κάτι» που σπεύδουμε αμέσως να χαρακτηρίσουμε, να σχολιάσουμε, να αρνηθούμε ή να δεχθούμε. Τι προηγείται όμως για να φτάσουμε στα συμπερασματά μας και πώς αυτά μας οδηγούν σε πράξεις; Ο λαβύρινθος της σκέψης μας περνά από πολλά στάδια και η έννοια της ειρηνικής συμβίωσης σε μια κοινωνία δεν είναι από αυτές που εξηγούμε έυκολα σε ένα παιδί. Κι εδώ είναι που έρχονται οι ιστορίες στο Μελίσσι να στηρίξουν την προσπαθειά μας, να καθοδηγήσουμε τα μικρά παιδιά στην δημιουργία μιας κοινωνίας πολιτών με κριτική σκέψη! Ανοχή, αποδοχή, ενσυναίσθηση, έρευνα, γνώση, κατανόηση, είναι θησαυροί που κατακτάμε προσπαθώντας να δώσουμε απαντήσεις σ’ αυτό το «Τι» και αντιμετωπίζοντας αυτό το νέο «Κάτι». Για να μην αποκαλύψω πρόωρα όμως το μυστικό της ιστορίας, επιφυλάσσομαι να σας παρουσιάσω στο μέλλον το «Παιχνίδι Ποικιλόμορφης Κοινωνίας» που σκαρφίστηκα από το βιβλίο. Ευχαριστώ Μαρίνα μου για την έμπνευση.
    Χαλκιοπούλου Αγγελική, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος/ Creative Director «Μικρός Οδυσσέας»