Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Η Κατάσκοπος Της Βασίλισσας

Κωδικός: 9789606530746
Συγγραφέας: Philippa Gregory
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
18.80€ 16.90€

Xειμώνας 1553

Κυνηγημένη από την Ιερά Εξέταση, μια δεκατετράχρονη εβραιοπούλα, η Χάνα Γκριν, αναγκάζεται να διαφύγει από την Ισπανία μαζί με τον πατέρα της. Όμως, η Χάνα δεν είναι μια συνηθισμένη φυγάς…

Το χάρισμα της διόρασης, η ικανότητά της να προβλέπει το μέλλον, είναι ανεκτίμητο στις ταραχώδεις εποχές που ζει η Αυλή των Τυδώρ.
Τη Χάνα παίρνει υπό την προστασία του ο λαμπερός Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, ο χαρισματικός γιος του κηδεμόνα του βασιλιά Εδουάρδου, που τη φέρνει στη βασιλική αυλή ως γελωτοποιό της βασίλισσας Μαρίας και τελικά ως συνοδό της βασίλισσας Ελισάβετ. Μπορεί να έχει τον τίτλο της γελωτοποιού, αλλά δουλεύει ως κατάσκοπος· είναι λογοδοσμένη, αλλά ερωτευμένη με τον κύριό της. Διατρέχοντας θανάσιμο κίνδυνο βάσει των νόμων ενάντια στην αίρεση, στην προδοσία και τη μαγεία, η Χάνα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην ασφαλή ζωή μιας κοινής θνητής και στις θανάσιμες ίντριγκες της βασιλικής οικογένειας που συνδέονται άρρηκτα με τις δικές της μύχιες επιθυμίες και όνειρα.

Μια νεαρή γυναίκα πρέπει να βρει το αληθινό της πεπρωμένο μέσα στην προδοσία, στις φαρμακερές αντιζηλίες, στην απώλεια της πίστης και στον έρωτα χωρίς ανταπόκριση.

Εμπλουτισμένο με ιστορικές λεπτομέρειες που πάλλονται από ζωή και πρόσωπα που συνυφαίνονται αριστοτεχνικά στην αέναα μεταβαλλόμενη τοιχογραφία της Ιστορίας, Η κατάσκοπος της βασίλισσας είναι άλλο ένα πλούσιο και γεμάτο αντηχήσεις πετράδι απ’ αυτή την απαράμιλλη αφηγήτρια. Η ενδελεχής έρευνα της Gregory για την εποχή κάνει την ευφάνταστη μυθοπλασία της απόλυτα πειστική.
Daily Mail

Πλούσιο σε αυθεντικό δράμα… Αριστοτεχνική αφήγηση και ιστορική μυθοπλασία στα καλύτερά της.
The Romantic Times, Κορυφαία Επιλογή