Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Καλή Κοινωνία

Κωδικός: 9789606058387
Συγγραφέας: Amor Towles
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
16.60€ 14.92€

Νέα Υόρκη, τελευταία νύχτα του 1937, στον απόηχο της Μεγάλης Ύφεσης.

Δύο φίλες συναντούν σε ένα από τα περίφημα τζαζ κλαμπ της αμερικανικής μεγαλούπολης έναν γοητευτικό νεαρό τραπεζίτη. Η Κέιτ, η Ιβ και ο Τίνκερ, τρεις νέοι με όνειρα και διάθεση για ζωή, πρωταγωνιστούν σε αυτή την αριστοτεχνικά γραμμένη ιστορία του Amor Towles. Κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς τα πάντα θα αλλάξουν στις ζωές των ηρώων, θα ερωτευτούν, θα απογοητευτούν, θα επαναπροσδιορίσουν τα όνειρά τους και, πάνω από όλα, θα προσπαθήσουν να μάθουν τους κανόνες του παιχνιδιού της καλής κοινωνίας… Δεν θα πάψουν όμως να παλεύουν με τα δικά τους φαντάσματα και να προσποιούνται αυτό που θα ήθελαν να είναι.
Ο συγγραφέας ανασυνθέτει με εξαιρετικό τρόπο την ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης της εποχής, στήνοντας με μαεστρία και λεπτό χιούμορ το σκηνικό της πλοκής σε όλους τους χώρους όπου πάλλεται η καρδιά της πόλης: μπαρ, εστιατόρια, μουσικές σκηνές, εξοχικά, αλλά και εκδόσεις και περιοδικά. Ταυτόχρονα όμως με τη νοσταλγία της εποχής, αναδίδεται με μια γλυκόπικρη τρυφερότητα κι η νοσταλγία του έρωτα και της νεότητας, γιατί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, «αν ερωτευόμαστε μόνο τους ανθρώπους που είναι ιδανικοί για μας, τότε δεν θα γινόταν τόση φασαρία για τον έρωτα».

Από τον συγγραφέα του βιβλίου Ένας Τζέντλεμαν στη Μόσχα, που ξεπέρασε τα 1.500.000 αντίτυπα και σύντομα θα μεταφερθεί στην τηλεόραση

  • Βάλτε να παίζει η Billie Holiday, φτιάξτε ένα dry Martini και αφεθείτε στη συναρπαστική ζωή της Κέιτι Κοντέντ… Ο Towles γνωρίζει απόλυτα τον κόσμο για τον οποίο γράφει, καθώς και τους ολοζώντανους, παράτολμους χαρακτήρες που κατοικούν σ’ αυτόν.
    People
  • Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για την επιβίωση στο Μανχάταν της Ύφεσης, που αξίζει την προσοχή μας. Η μεγάλη του δύναμη είναι η γλαφυρή απεικόνιση του Μανχάταν στα τέλη της δεκαετίας του ‘30.
    Wall Street Journal
  • Με αυτό το μυθιστόρημα ο Towles ξαναζωντανεύει το κινηματογραφικό, ασπρόμαυρο Μανχάταν της χρυσής εποχής… Οι ήρωές του είναι νεαροί Αμερικανοί που σε ύποπτους καιρούς προσπαθούν να διάγουν αυθεντικές ζωές.
    The New York Times Book Review

Βραβεία - Διακρίσεις

  • Στις best seller λίστες των New York Times, Boston Globe και Los Angeles Times
     
  • 2012 Prix Fitzgerald