Banner for Espa
Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Ιστορίες Με Σκύλους

Κωδικός: 9786180339307
Συγγραφέας: Αλέξης Πανσέληνος
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
16.60€ 14.94€

Η συμφιλίωση, Το παραμύθιασμα, Η εξαφάνιση της Μπέτσυς και Καλοκαιρινός Κινηματογράφος. Τέσσερις μεγάλες ιστορίες με κοινό τους παρονομαστή την ανθρώπινη περιπέτεια, τον έρωτα, τη μοναξιά, το τέλος της νεότητας. Το ύφος των ιστοριών κρύβει κάτω από ένα συχνά ιερόσυλο χιούμορ μια βαθύτερη ποιητική διάθεση, και η παραδοσιακή γραφή τους συνδυάζει τον ρεαλισμό με το φανταστικό κλίμα του κόσμου των ονείρων.

Τα πρόσωπα της ιστορίας αυτής πρέπει να είναι κιόλας αρκετά αντιπαθή, αρχίζοντας από τους ακόλουθους της συνοδείας μου: ο Σκύλος, που είναι σκύλος αλλά αφύσικος γιατί σκέφτεται και μιλά σαν άνθρωπος κι επιπλέον συχνά βαδίζει όρθιος ή κάθεται με σταυρωμένα τα πόδια όπως εμείς∙ το Αρκάου γιατί είναι αρκάου και τίποτα δεν υπάρχει πιο αφύσικο από δαύτα είτε στον κόσμο των ανθρώπων είτε των ζώων, τίποτα πιο άσκημο και κακό∙ εγώ, τέλος, γιατί ενώ έχω μορφή ανθρώπου, δεν έχω ούτε αισθήματα κανενός είδους, ούτε σκέψεις πολύ σημαντικές να κάνω ή να μεταδώσω (αυτό πρέπει κιόλας να έχει γίνει αντιληπτό) παρά κινούμαι και δρω στα περιθώρια της ζωής άλλων ανθρώπων που έτυχε να με γνωρίσουν, προκαλώντας παντού και πάντα μόνο καταστροφές στον ψυχικό τους κόσμο – τις χειρότερες, απ’ ό,τι λένε, που υπάρχουν.
Απόσπασμα από το βιβλίο

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ο Αλέξης Πανσέληνος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Έλληνες συγγραφείς.
Καθημερινή

Ο συγγραφέας που αποδεικνύει με κάθε βιβλίο του ότι η λογοτεχνία διασώζει την ιστορία.
Φιλελεύθερος

Ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, με σημαντικές βραβεύσεις, αλλά και με ένα έργο που εξακολουθεί να επηρεάζει, να αναλύεται και να μεταφράζεται.
Έθνος

Ένας συγγραφέα που έχει πια υψηλή συναίσθηση για το τι μπορεί να κάνει και τι κάνει εν τέλει με τις λέξεις.
Το Βήμα

…οι πρωταγωνιστές είναι παραδομένοι με πάσα αμέλεια στον εαυτό τους. Μένουν, δηλαδή, κολλημένοι στο ερωτικό κυνήγι γνωρίζοντας ότι η φτιαξιά της ψυχής τους δεν ανοίγει ποτέ πραγματικά την πόρτα στον έρωτα, […] εγκαταλείπουν με εκπληκτική ευκολία τις σχέσεις τους και επιτρέπουν στην τύχη να υπαγορεύει όλες τους τις πράξεις.
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου

…τα άψυχα και τα ζώα της νουβέλας –η ανεπανάληπτη παρέα περιπλανώμενων σκυλιών στους δρόμους της Αθήνας– διαθέτουν πάθος, νοσταλγία και ζεστασιά, εκφράζουν κατανόηση, συμπάθεια και αλληλεγγύη, σε αντίθεση προς τα λόγια και τις πράξεις των ανθρώπων, αυτών των παράξενων απόμακρων πλασμάτων που δεν κατορθώνουν ούτε να επικοινωνήσουν ούτε να συνεννοηθούν, με αποτέλεσμα να παραμένουν ως το τέλος αναμεταξύ τους ξένοι.
Ελισάβετ Κοτζιά