Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Ιστορίες Με Προβοσκίδα - 1. Ο Λούκουλος Τρώει Παπαρούνες

Κωδικός: 9789600411553
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
8.50€ 7.65€

Ο Λούκουλος, ένας λιχούδης άσπρος ελέφαντας, τρώει ό,τι να 'ναι. Μια μέρα, εκεί που πηγαίνει να κάνει επίσκεψη στη φίλη του την παρδαλή λεοπάρδαλη, περνάει από ένα ξέφωτο με χιλιάδες παπαρούνες και αποφασίζει να τις φάει όλες. Τρώει τόσες πολλές παπαρούνες, που το χρώμα του αλλάζει, από άσπρο γίνεται ροζ και από ροζ παπαρουνί. Τον βλέπει τότε ένας κυνηγός ελεφάντων, τον πιάνει με μια απόχη και τον πουλάει στο τσίρκο του Γρύπα Αγρύπα, όπου χίλια δυο βάσανα τον περιμένουν.

Έγραψαν για τη σειρά «Ιστορίες με προβοσκίδα»:

Ο κ. Τριβιζάς με τις Μικρές του Ιστορίες φέρνει έναν καταιγισμό ευφυΐας, φαντασίας και πρωτοτυπίας.
Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά

H ασυγκράτητη βουλιμία του Λούκουλου, του συμπαθητικού αυτού μικρού ήρωα, τον οδηγεί σε διάφορες περιπέτειες που εξιστορούνται και συνάμα απεικονίζονται σε μια πολύ όμορφη τετράτομη σειρά. Το πρωτότυπο ύφος γραφής του κ. Τριβιζά για άλλη μια φορά επιτυγχάνει να δημιουργήσει ένα έξοχο κλίμα βιβλιοπαρέας αναμεσα σε παιδιά και γονείς.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Σε όλα τα βιβλία της σειράς του Λούκουλου ο Ευγένιος Τριβιζάς δημιουργεί μια υπερρεαλιστική πραγματικότητα, εντός της οποίας οι περιορισμοί της λογικής καταργούνται και οι δεσμεύσεις της ύλης καταλύονται. Η τολμηρή φαντασία του συγγραφέα κατασκευάζει υβριδικά πλάσματα, δίνει υπόσταση στο ανύπαρκτο, υπερβαίνει την καταπιεστική συμβατική σκέψη. Οι υπάρξεις που κατοικούν στο κόσμο του Λούκουλου θυμίζουν ανάλογες μορφές από το έργο των Edward Lear και Lewis Carroll.
Τζίνα Καλογήρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Αν υπάρχει λοιπόν κάτι από τον Τριβιζά που κάνει να συναντιούνται μ’ έναν τρόπο αξεδιάλυτο μέσα μου το παιδί κι η ενήλικη, οπωσδήποτε αυτό είναι οι «Ιστορίες με προβοσκίδα», τα τέσσερα βιβλιαράκια με πρωταγωνιστή το Λούκουλο.