Έκπτωση -10%

Η Ισπανίδα Πριγκίπισσα (Ο Οίκος Των Τυδώρ)

Κωδικός: 9789606055461
Συγγραφέας: Philippa Gregory
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
17.70€ 15.90€

«Είμαι η Καταλίνα, ινφάντα της Ισπανίας, κόρη δύο βασιλιάδων, των σπουδαιότερων που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος... και θα γίνω βασίλισσα της Αγγλίας».

Με αυτόν τον τρόπο συστήνεται η Αικατερίνη της Αραγωνίας, που έμεινε γνωστή στην Ιστορία ως η βασίλισσα που, αν και λατρεύτηκε από τον λαό, εκδιώχθηκε από τον θρόνο εξαιτίας της ραδιούργας Άννας Μπολέυν.
Μετά τον πρώτο συμφωνημένο γάμο της με τον Αρθούρο, τον μεγάλο αδερφό του Ερρίκου Η΄, η Αικατερίνη καταφέρνει με το πάθος της να μετατρέψει την ψυχρή σχέση τους σε αληθινό έρωτα· όταν όμως ο Αρθούρος πεθαίνει, η ανελέητη αγγλική Αυλή και οι φιλόδοξοι γονείς της –οι μονάρχες της Ισπανίας– δολοπλοκούν για να βρουν έναν καινούριο ρόλο για τη νεαρή χήρα. Στο τέλος, όμως, η ίδια η Αικατερίνη θα πάρει τον έλεγχο της ζωής της στα χέρια της, λέγοντας το μεγαλύτερο ψέμα στην αγγλική Ιστορία. Ένα ψέμα που θα την οδηγήσει στο ύψιστο αξίωμα…

Τοποθετημένο ανάμεσα στην εντυπωσιακά όμορφη μαυριτανική Ισπανία και στη χλιδή της Αυλής των Τυδώρ, η Philippa Gregory παρουσιάζει στο μυθιστόρημα αυτό μια γυναίκα που η ακλόνητη πίστη της τη βοήθησε να αντεπεξέλθει στην προδοσία, την ένδεια και την απόγνωση, ώσπου ήρθε η στιγμή να αναλάβει τον ρόλο για τον οποίο προετοιμαζόταν σε ολόκληρη τη ζωή της: βασίλισσα στο πλευρό του Ερρίκου Η΄, αντιβασιλέα και επικεφαλής του στρατού που οδήγησε τους Άγγλους στη σπουδαιότερη νίκη τους ενάντια στη Σκωτία.

Η τηλεοπτική σειρά The Spanish Princess ξεκίνησε να προβάλλεται το Μάιο του 2019 στο Starz.

 • H έρευνα της Gregory είναι πραγματικά αψεγάδιαστη, γεγονός που κάνει τη μυθιστορηματική αφήγησή της εξαιρετικά πειστική.
  Daily Mail
 • Ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα της γραφής της Gregory είναι η ικανότητά της να δίνει σάρκα και οστά σε γνώριμα ιστορικά πρόσωπα. Το βιβλίο Η Ισπανίδα Πριγκίπισσα αποτελεί έναν άξιο διάδοχο των προηγούμενων μυθιστορημάτων της για τους Τυδώρ.
  Daily Express
 • Δραματοποιεί με συναρπαστικό τρόπο το πώς η Αικατερίνη χρησιμοποιεί την πίστη της, την πανουργία της και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πεπρωμένο ώστε να ανακτήσει τον τίτλο που δικαιωματικά της άξιζε... ένα διεξοδικό, γεμάτο κατανόηση πορτρέτο.
  Publishers Weekly
 • Το συναρπαστικό αυτό πορτρέτο μιας υπερήφανης, έξυπνης και παθιασμένης γυναίκας αποτυπώνει την πολιτική αναταραχή της εποχής.
  Library Journal