Banner for Espa
Έκπτωση -15%

Γραμματική Της Αρχαίας Ελληνικής (Χατζηθωμά)

Κωδικός: 9789606900686
Κατηγορία: Αρχαία Ελληνικά
Συγγραφέας: Ιωάννης Λιναρδής
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
23.32€ 19.82€

Στο βιβλίο αυτό περιέχονται, εκτός από τη θεωρία της Γραμματικής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που είναι διαρθρωμένη σε 36 κεφάλαια, σύμφωνα με τη δόμηση της σχολικής Γραμματικής, 1000 ασκήσεις και 60 μικροκείμενα του αττικού λόγου.
Οι ασκήσεις, αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας συγκέντρωσης υλικού που να καλύπτει σφαιρικά τον πλούτο των γραμματικών φαινομένων, συμπληρωμένες στην παρούσα έκδοση με ασκήσεις νέου τύπου, δίδονται με ιεραρχημένη δυσκολία και με ποικίλες μορφές, ώστε να παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, όπως: με τη μορφή συμπλήρωσης κενών, πτώσεων πτωτικών και προσώπων ρημάτων, κλίσεων πτωτικών και γραφής χρόνων και εγκλίσεων ρημάτων, αναγνώρισης τύπων είτε μέσα σε προτάσεις είτε μέσα σε κείμενα σχετικών με το γραμματικό φαινόμενο που διδάχτηκε, αναγνώρισης του σωστού ή του λάθους, διαγραφής του εσφαλμένου σκέλους, λύσης σταυρολέξων, αντικατάστασης λέξεων με άλλες ίδιας σημασίας, αντιστοιχίας τύπων με την αναγνώρισή τους, αντιστοιχίας ρηματικών τύπων μιας φωνής με τους τύπους άλλης φωνής, επιλογής του σωστού μέσα από παρατιθέμενους τύπους κ.ά.
Με ιδιαίτερη προσοχή αντιμετωπίζεται και το ετυμολογικό μέρος, το οποίο, ως γνωστόν, στα καινούργια σχολικά βιβλία κατέχει εξαιρετική θέση. Αρκετές ασκήσεις με μεγάλη ποικιλία και πρωτοτυπία καλύπτουν τη σχετική θεωρία τόσο για την παραγωγή όσο και για τη σύνθεση των λέξεων.
Για μεγαλύτερη αυτενέργεια του μαθητή και για αποτελεσματικότερη εμπέδωση των γραμματικών φαινομένων στο τέλος του βιβλίου και σε CD δίδονται οι απαντήσεις των ασκήσεων με πλήρη ανάλυση και αιτιολόγηση.
Ένας κατάλογος με τα πιο συνηθισμένα ανώμαλα ρήματα με τους χρόνους και τα παράγωγά τους συμπληρώνει την προσπάθειά μας αυτή.