ΕΚΠΤΩΣΗ -25%

Γλωσσικές Ασκήσεις Εννοιών Για Όλες Τις Τάξεις Του Λυκείου

Κωδικός: 9789606900778
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
10.60€ 7.95€

Η διδασκαλία του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας περιλαμβάνει, πέρα από την ανάπτυξη εννοιών, και την ορθή εκμάθηση και χρήση της ελληνικής γλώσσας. 

Το παρόν πόνημα έχει ως στόχο να συνδράμει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στην προσπάθεια της δόκιμης χρήσης και εφαρμογής της ελληνικής γλώσσας στον γραπτό λόγο.

Η παρουσίαση της ύλης του βιβλίου γίνεται σε σαράντα τέσσερις ενότητες, οι οποίες
καλύπτουν όλες τις διδασκόμενες έννοιες του μαθήματος της Έκφρασης – Έκθεσης στην Α', Β' και Γ’ Λυκείου. 

Κάθε μία από τις ανεπτυγμένες έννοιες συνοδεύεται από γλωσσικές ασκήσεις, το περιεχόμενο των οποίων αντιστοιχεί πλήρως με το ειδικό λεξιλόγιο που περιλαμβάνει η εκάστοτε έννοια.

Το βιβλίο έχει ως στόχο να συνδράμει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στην προσπάθεια της δόκιμης χρήσης και εφαρμογής της ελληνικής γλώσσας στον γραπτό λόγο.Ο μαθητής εξασκείται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους γλωσσικών ασκήσεων και παράλληλα,ανακαλύπτει λεξιλόγιο, ολοκληρωμένες προτάσεις και συμπληρωματικό υλικό που τον βοηθούν στην πληρέστερη ανάπτυξη των εννοιών. Περιλαμβάνει ασκήσεις συνωνύμων,αντωνύμων,κλιμάκωσης,πολλαπλής επιλογής,αντιστοίχισης,αντικατάστασης,συμπλήρωσης κενού,παραγωγής και ετυμολογίας λέξεων. Ασκήσεις που σχετίζονται με την αναφορική και ποιητική χρήση της γλώσσας, το ρηματικό πρόσωπο, την ενεργητική και παθητική σύνταξη,τις αναφορικές προτάσεις,τα σχήματα λόγου,τα σημεία στίξης,τον μικροπερίοδο και μακροπερίοδο λόγο.

Σχετικά Προϊόντα