Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Το Γεγονός - Γιατί Η 11η Σεπτεμβρίου Άλλαξε Τον Κόσμο

Κωδικός: 9789604368235
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
14.90€ 13.40€

11η Σεπτεμβρίου… 20 χρόνια μετά

Με μεγάλη χαρά, οι Εκδόσεις Οξύ παρουσιάζουν το έργο του Παναγή Παναγιωτόπουλου «Το Γεγονός. Γιατί η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τον κόσμο». 20 χρόνια μετά τη στιγμή που έθεσε τον κόσμο σε νέα εποχή, τα ερωτήματα που θέτει ο συγγραφέας, η ριζοσπαστική του προσέγγιση και η ψύχραιμή του ματιά –παρόλο που το βιβλίο ολοκληρώθηκε λίγους μόλις μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα- δείχνουν τόσο επίκαιρα και καλοζυγισμένα, ώστε παρέχουν τα απαραίτητα εχέγγυα που οδήγησαν στην επανέκδοση του παρόντος πονήματος. Αυτή τη φορά με επίμετρο του καθηγητή του Α.Π.Θ. Νικόλα Σεβαστάκη.

  • Έτος έκδοσης: 2021
  • Αριθμός σελίδων: 224
  • Διαστάσεις: 14×21

Καθώς κυλούσε ο χρόνος μιας ανέμελης παγκοσμιοποίησης και καλλιεργούσαμε την εντύπωση ότι οι θεωρίες περί τέλους της Ιστορίας είχαν αρχίσει να δικαιώνονται και εντέλει ότι θα πλέαμε σε απέραντα πελάγη καταναλωτικού ευδαιμονισμού, μια κινηματογραφικού τύπου τρομοκρατική ενέργεια ήρθε να ανατρέψει τα πάντα.

Η αμερικανική υπερδύναμη, η κοσμοπολιτική μητρόπολη της Νέας Υόρκης και το Πεντάγωνο χτυπήθηκαν εντυπωσιακά και αποφασιστικά. Επλήγησαν σε ζωντανή μετάδοση, παράγοντας αυτό το τόσο καινοφανές όσο και παράδοξα οικείο ιστορικό Γεγονός.

Αυτήν ακριβώς την ιστορική στιγμή καθώς και το πολιτισμικό της ασυνείδητο –αλλά και τις μελλοντικές της εκβολές- μελετάει αυτό το βιβλίο. Μέσα από την κινητοποίηση κοινωνιολογικών, πολιτικών και πολιτισμικών εργαλείων φωτίζονται αυτές τις διαδικασίες όπως εγκαινιάστηκαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Σε αυτή την προσπάθεια κατανόησης του απειλητικού κόσμου που σχηματοποιήθηκε με την παγκόσμια οικονομική κρίση, την καταστροφική επέλαση της κλιματικής αλλαγής και κορυφώνεται τώρα με την επίμονη πανδημία της COVID-19 εντάσσεται και το επίμετρο του Νικόλα Σεβαστάκη ο οποίος, από τη σκοπιά της πολιτικής φιλοσοφίας, ολοκληρώνει αυτή την παρούσα έκδοση.