Banner for Espa
Έκπτωση -20%

Φυσική Β΄ Λυκείου Β΄ Τόμος Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (Ελληνοεκδοτική)

Κωδικός: 9789605630508
Κατηγορία: Φυσική
Συγγραφέας: Θεόδωρος Πενέσης
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
17.80€ 14.24€

Με το βιβλίο αυτό απευθυνόμαστε στους μαθητές/-τριες της Β' Τάξης Γενικού Λυκείου που παρακολουθούν την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Ακολουθώντας το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για το Λύκειο, στο περιεχόμενο του παρόντος τόμου περιλαμβάνονται και αναλύονται διεξοδικά τα δύο τελευταία κεφάλαια της διδακτέας ύλης για το μάθημα της Φυσικής, δηλαδή το 4ο κεφάλαιο: Θερμοδυναμική και το 5ο κεφάλαιο: Ηλεκτρικό πεδίο.

Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου αποτελείται από θεματικές ενότητες και η καθεμία από αυτές περιλαμβάνει: -Τυπολόγιο -Πλήρη και αναλυτική θεωρία -Μεθοδολογία, σχόλια, παρατηρήσεις και παραδείγματα εφαρμογής -Λυμένες ασκήσεις -Θέματα για απάντηση (πολλαπλής επιλογής, του τύπου σωστό/λάθος, συμπλήρωσης κενών, σύζευξης/αντιστοίχισης πολλαπλής επιλογής με αιτιολόγηση) -Ασκήσεις προς λύση -Κριτήρια αξιολόγησης 45 min και 120 min

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν επαναληπτικά θέματα πολλαπλής επιλογής με αιτιολόγηση και επαναληπτικές ασκήσεις (σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων) που αφορούν όλη τη διδακτέα ύλη για το μάθημα της Φυσικής. Η έκδοση συνοδεύεται από το Βιβλίο των λύσεων -που προσφέρεται δωρεάν- στο οποίο περιλαμβάνονται οι απαντήσεις των θεμάτων και οι αναλυτικές λύσεις των ασκήσεων και των κριτηρίων αξιολόγησης του βιβλίου. Μετά την ανακοίνωση των Θεμάτων της Τράπεζας του Ι.Ε.Π. για το μάθημα της Φυσικής Β' Λυκείου (Προσανατολισμός Θετικών Σπουδών) η παρούσα έκδοση θα πλαισιωθεί από τεύχος το οποίο θα περιλαμβάνει τις εκφωνήσεις και τις αναλυτικές και πλήρεις απαντήσεις - λύσεις των θεμάτων της Τράπεζας. Για τη συγγραφή του βιβλίου λάβαμε υπόψη τη βασική ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Έχουμε την πεποίθηση ότι το βιβλίο αυτό ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των μαθητών για μια ολοκληρωμένη και αποδοτική μελέτη και στις απαιτήσεις των συναδέλφων καθηγητών για ένα λειτουργικό εκπαιδευτικό βιβλίο που θα τους διευκολύνει στη διδακτική πράξη. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία, τη Ρώτα Γκότση, η οποία είχε τη γενική ευθύνη για την έκδοση του βιβλίου, και τον Λαέρτη Βίλα, που επιμελήθηκε το άρτιο εικαστικό αποτέλεσμα.