Banner for Espa
Έκπτωση -20%

Φυσική Β΄ Λυκείου Α΄ Τόμος Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (Ελληνοεκδοτική)

Κωδικός: 9789605630492
Κατηγορία: Φυσική
Συγγραφέας: Θεόδωρος Πενέσης
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
17.80€ 14.24€

Με το βιβλίο αυτό απευθυνόμαστε στους μαθητές/-τριες της Β' Τάξης Γενικού Λυκείου που παρακολουθούν την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Ακολουθώντας το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για το Λύκειο, στο περιεχόμενο του παρόντος τόμου περιλαμβάνονται και αναλύονται διεξοδικά τα τρία πρώτα κεφάλαια της διδακτέας ύλης για το μάθημα της Φυσικής.

Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στις καμπυλόγραμμες κινήσεις. Εδώ μελετούμε την οριζόντια βολή και την ομαλή κυκλική κίνηση. Επιπλέον, στο κεφάλαιο αυτό, παρατίθενται οι ενότητες: αρχή ανεξαρτησίας των κινήσεων και μη ομαλή κυκλική κίνηση, για όσους επιθυμούν να επεκτείνουν τη μελέτη τους και να εμβαθύνουν στην ύλη του μαθήματος. Στο δεύτερο κεφάλαιο -διατήρηση της ορμής- εξετάζουμε έννοιες όπως το σύστημα σωμάτων και την ορμή, συνδέουμε τη δύναμη με τη μεταβολή της ορμής και περιγράφουμε φαινόμενα, όπως η κρούση, αξιοποιώντας μία από τις σπουδαιότερες αρχές της Φυσικής, την αρχή διατήρησης της ορμής. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στην κινητική θεωρία των αερίων. Στο κεφάλαιο αυτό αναπτύσσουμε τους νόμους που διέπουν τη συμπεριφορά των αερίων, ορίζουμε το ιδανικό αέριο, διατυπώνουμε και εφαρμόζουμε την καταστατική εξίσωση. Στη συνέχεια, παραθέτουμε τις παραδοχές στις οποίες βασίστηκε η κινητική θεωρία και αναλύουμε τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της.

Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου αποτελείται από θεματικές ενότητες και η καθεμία από αυτές περιλαμβάνει: -Τυπολόγιο -Πλήρη και αναλυτική θεωρία -Μεθοδολογία, σχόλια, παρατηρήσεις και παραδείγματα εφαρμογής -Λυμένες ασκήσεις -Θέματα για απάντηση (πολλαπλής επιλογής, του τύπου σωστό/λάθος, συμπλήρωσης κενών, σύζευξης/αντιστοίχισης πολλαπλής επιλογής με αιτιολόγηση) -Ασκήσεις προς λύση -Κριτήρια αξιολόγησης 45 min και 120 min

Η έκδοση συνοδεύεται από το Βιβλίο των λύσεων -που προσφέρεται δωρεάν- στο οποίο περιλαμβάνονται οι απαντήσεις των θεμάτων και οι αναλυτικές λύσεις των ασκήσεων και των κριτηρίων αξιολόγησης του βιβλίου. Για τη συγγραφή του βιβλίου λάβαμε υπόψη τη βασική ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Έχουμε την πεποίθηση ότι το βιβλίο αυτό ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των μαθητών για μια ολοκληρωμένη και αποδοτική μελέτη και στις απαιτήσεις των συναδέλφων καθηγητών για ένα λειτουργικό εκπαιδευτικό βιβλίο που θα τους διευκολύνει στη διδακτική πράξη. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία, τη Γιώτα Γκότση, η οποία είχε τη γενική ευθύνη για την έκδοση του βιβλίου και τον Λαέρτη Βίλα, που επιμελήθηκε το άρτιο εικαστικό αποτέλεσμα.