Έκπτωση -15%

Φυσική Γ΄ Λυκείου Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών - Ρευστά Σε Κίνηση Με Συνδυαστικά Θέματα (Πατάκη)

Κωδικός: 9789601667621
Κατηγορία: Φυσική
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
12.90€ 10.96€

To βιβλίο αυτό αποτελεί μια πλήρη μελέτη των Ρευστών σε κίνηση. Γράφτηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για την σε πλάτος και σε βάθος κατανόηση και εμπέδωση αυτής της ύλης. Είναι διαβαθμισμένο με τρόπο που να καλύπτει όλο το φάσμα των θεμάτων αυτού του κεφαλαίου, από τα πιο απλά μέχρι και τα πολύ σύνθετα.

Στην πρώτη ενότητα «Υγρά σε ισορροπία», οι ασκήσεις αρχίζουν με κάποια «θέματα προσαρμογής», ώστε οι μαθητές/μαθήτριες να εισέλθουν ομαλά στις έννοιες του κεφαλαίου που πιθανότατα συναντούν για πρώτη φορά.

Σε μερικά προβλήματα υπάρχει ένα αστεράκι μπροστά από την αρίθμησή τους, π.χ. *3.172. Πρόκειται για συνδυαστικά θέματα ρευστών και μηχανικής στερεού σώματος. Οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να ασχοληθούν με αυτά αφού ολοκληρώσουν και τη μηχανική στερεού σώματος.

Καθεμία από τις τέσσερις ενότητες του βιβλίου περιλαμβάνει: - Βασική θεωρία και επεκτάσεις - Παρατηρήσεις εμβάθυνσης στη θεωρία - Μεθοδολογία - Λυμένες ασκήσεις και προβλήματα - Ερωτήσεις Α' και Β΄ θέματος - Ασκήσεις και προβλήματα για λύση - Κριτήριο Αξιολόγησης

Περιλαμβάνει πολλά και πρωτότυπα συνδυαστικά θέματα: - Ρευστών με Ταλαντώσεις - Ρευστών με Στερεό - Ρευστών με Νόμους Αερίων (Boyle, Charles)

Σχετικά Προϊόντα