Banner for Espa
Έκπτωση -20%

Φύλλα Εργασίας Γλώσσα Ε' Δημοτικού (Α' Τεύχος) (Άγκυρα)

Κωδικός: 9786185291112
Συγγραφέας: iSCOOL
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
9.60€ 7.68€

Σύμφωνα με το νέο σχολικό βιβλίο

Όλη η ύλη της τάξης, απλά και κατανοητά ! Βιβλίο φύλλων εργασίας με ενισχυτικές ασκήσεις, επαναληπτικά τεστ με συνοπτική θεωρία, συμβουλές, εύστοχα παραδείγματα και ελκυστικά γραφικά. Ακολουθεί το καθημερινό μάθημα στο σχολείο και την επανάληψη. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ενισχυτικό βοήθημα, που προσφέρει επιπλέον εξάσκηση, καλύτερη κατανόηση και εμπέδωση του μαθήματος.

 

Περιεχόμενα:

1η ενότητα: Ο φίλος μας το περιβάλλον. Ο φίλος μας το δάσος (χρόνοι του ρήματος, επιρρήματα, προθέσεις και προτάσεις που φανερώνουν χρόνο) - Η φίλη μας η θάλασσα (σύνθετες λέξεις) - Ο φίλος μας ο άνεμος (χρόνοι των ρημάτων, παροιμίες)

2η ενότητα: Η ζωή στην πόλη. Η γειτονιά της πόλης (εγκλίσεις των ρημάτων, σύνθετες λέξεις) - Πόλη και πολιτισμός - Πόλη και διασκέδαση (κλίση των επιθέτων σε –ης, -ης, -ες) - Διαδρομές στην πόλη (κλίση των θηλυκών ουσιαστικών σε –ος, σύνθετες λέξεις) - Υπόγειες διαδρομές (απόλυτα, τακτικά, πολλαπλασιαστικά και αναλογικά αριθμητικά, επιρρηματικοί προσδιορισμοί χρόνου, τόπου, τρόπου)

4η ενότητα: Τα ζώα που ζουν κοντά μας. Ιστορίες με ζώα – Ο Μάγκας (επίθετα- μετοχές με λειτουργία επιθέτου, αιτιολογικές προτάσεις) - Τα χαρακτηριστικά των ζώων(κλίση επιθέτων σε –ής, -ιά, -ί ) - «Αγάπες… με ουρά» (κλίση επιθέτων σε –ύς, ιά, -ύ, απλές- επαυξημένες προτάσεις) - Τα ζώα της εξοχής (ρόλος και λειτουργία του οριστικού και του αόριστου άρθρου)

6η ενότητα: Οι φίλοι μας, οι φίλες μας. Φίλοι από άλλες χώρες (τελικές- αποτελεσματικές προτάσεις, σύνθετες λέξεις, ομώνυμες λέξεις, παρώνυμες λέξεις) - Ιστορίες με φίλους (ευθύς- πλάγιος λόγος, οριστικό- αόριστο άρθρο, διάκριση αόριστου άρθρου από τον αδύνατο τύπο της προσωπικής αντωνυμίας) - Οι φίλοι τραγουδάνε (τελικές προτάσεις, μαντινάδες) - Οι φίλοι γιορτάζουν – Ακτύπη…τα γενέθλια ( ευθύς- πλάγιος λόγος και μετατροπή από τη μία μορφή στην άλλη)

7η ενότητα: Μουσική. Εγώ σε συναυλία; (υποκείμενο, αντικείμενο, μεταβατικά- αμετάβατα ρήματα) - Μουσικά όργανα (κατηγορούμενο, πρόταση σε θέση υποκειμένου, αντικειμένου ή κατηγορουμένου) - Τραγούδια και στίχοι (θηλυκά σε –ία, -ιά, -εία) - Μουσική και άλλες τέχνες (σύνθεση ποιήματος – μικρής ιστορίας)