Banner for Espa
Έκπτωση -20%

Γλώσσα Δ' Δημοτικού Β' Τεύχος (Άγκυρα)

Κωδικός: 9786185291006
Συγγραφέας: iSCOOL
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
9.60€ 7.68€

Το μάθημα της τάξης, απλά και κατανοητά! Βιβλίο φύλλων εργασίας με συμπληρωματικές ασκήσεις, επαναληπτικά τεστ με συνοπτική θεωρία, εύστοχα παραδείγματα και όμορφα γραφικά με ζωηρά χρώματα. Ακολουθεί το καθημερινό σχολικό μάθημα και την επανάληψη. Αποτελεί ένα εξαιρετικό ενισχυτικό βοήθημα για την εξάσκηση, την κατανόηση και την αφομοίωση του σχολικού μαθήματος.

Περιεχόμενα:

 9η ενότητα: Η παράσταση αρχίζει… Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο (παρακείμενος ενεργητικής- παθητικής φωνής) - Ένας Αρλεκίνος από χαρτί (επανάληψη στις εγκλίσεις, χρονικά επιρρήματα) – Όρνιθες (ευθύς- πλάγιος λόγος και μετατροπή από τη μία μορφή στην άλλη) - Πρώτη φορά στο θέατρο (υπερσυντέλικος ενεργητικής και παθητικής φωνής ) - Ο Κεραμιδοτρέχαλος (ερωτηματικές αντωνυμίες, διάκριση ερωτηματικής αντωνυμίας ποιο από το επίρρημα πιο)

10η ενότητα: Λέξεις φτερουγίζουν πέρα, ταξιδεύουν στον αγέρα. Παιχνίδια με τις λέξεις (κυριολεξία- μεταφορά) - Γλωσσική αυτοβιογραφία (αόριστες αντωνυμίες ) - Χορεύοντας με… ανήκουστους ήχους (τροπικά επιρρήματα, ενεργητικές μετοχές και εμπρόθετοι προσδιορισμοί για την έκφραση του τρόπου, ορθογραφία της μετοχής του ενεργητικού ενεστώτα) - Γραφή, η μνήμη των ανθρώπων – Ο δίσκος της Φαιστού (χρονικές προτάσεις, χρονικοί σύνδεσμοι)

11η ενότητα: Γελάσαμε με την ψυχή μας. Ο Μπελάς κι ο Ρουμποτύρης (ουδέτερα ουσιαστικά σε –μα, είδη ομοιοκαταληξίας) - Ο Αργύρης και το πρόβλημα (αόριστος ενεργητικής και παθητικής φωνής) -Φρουτοπία (επιφωνήματα) - Τρύπωνας ο φαφαγάλος (ουδέτερα ουσιαστικά σε –ος, κλίση ανώμαλων ρημάτων στον αόριστο).

13η ενότητα: Όλοι διαφορετικοί , όλοι ίδιοι. Όλου του κόσμου τα παιδιά (σύνθετες λέξεις με τη λέξη γη) - Το σχολείο του κόσμου (οριστικές αντωνυμίες) - Τα δικαιώματα των παιδιών (επανάληψη στους χρόνους ρημάτων) - Η 5η Βασική Αρχή των Δικαιωμάτων των Παιδιών (ειδικοί σύνδεσμοι, διάκριση ειδικών συνδέσμων που- πως από τα ερωτηματικά πού-πώς, διάκριση του ειδικού συνδέσμου ότι από την αναφορική αντωνυμία ό,τι, οικογένειες λέξεων)

14η ενότητα: Το ανθρώπινο θαύμα. Ύμνος στον άνθρωπο (οικογένειες λέξεων, σύνθετες λέξεις) - Από το πρώτο τηλεφώνημα στο πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα! (αναφορικές αντωνυμίες, διάκριση του ειδικού συνδέσμου ότι από την αναφορική αντωνυμία ό,τι) - Μια παράξενη παραγγελία (συμπλεκτικοί- αντιθετικοί σύνδεσμοι, μετοχή παθητικού παρακειμένου) - Το διαδίκτυο (συντελεσμένος μέλλοντας ενεργητικής και παθητικής φωνής, επανάληψη σε όλους τους μελλοντικούς χρόνους)

16η ενότητα: Ταξίδια στην Ελλάδα. Το παραδεισένιο Πήλιο (παρομοιώσεις, λειτουργία επιθέτου) - Η Ρόδος(παραθετικά επιθέτων, ανώμαλα παραθετικά επιθέτων) - Ταξιδιωτικές εντυπώσεις (επίθετα χωρίς παραθετικά, κλίση του επιθέτου ο πολύς, η πολλή, το πολύ, το επίρρημα πολύ) - Άνοιξα του Αιγαίου τη θύρα (εθνικά ουσιαστικά)