Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Φόνοι Στην Πόλη Των Αγγέλων

Κωδικός: 9789606056352
Συγγραφέας: Michael Connelly
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
16.60€ 14.89€

Καθήκον της να υπηρετεί, να προστατεύει και να μην το βάζει ποτέ κάτω… 
Ύστερα από την καταγγελία που υπέβαλε για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του προϊσταμένου της, η ντετέκτιβ Ρενέ Μπάλαρντ μετατέθηκε στη νυχτερινή βάρδια της Περιφέρειας του Χόλιγουντ. 
Στη διάρκεια κάθε βάρδιας ξεκινά πολλές έρευνες αλλά στο τέλος δεν ολοκληρώνει ποτέ καμιά, καθώς είναι αναγκασμένη να τις παραδίδει κάθε πρωί στους ντετέκτιβ της επόμενης βάρδιας. 
Μια νύχτα, όμως, αναλαμβάνει δύο υποθέσεις που δεν θέλει να αποχωριστεί.

Τον βάναυσο ξυλοδαρμό μιας πόρνης που κάποιος πέταξε σε ένα πάρκινγκ πιστεύοντας πως ήταν νεκρή και τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας σε ένα νυχτερινό κλαμπ. Αψηφώντας τις διαταγές των ανωτέρων της και τις επιθυμίες του συνεργάτη της, ερευνά τις δύο υποθέσεις και στη διάρκεια της μέρας, παρόλο που εξακολουθεί να εργάζεται το βράδυ. Και όταν οι υποθέσεις μπλέκονται μεταξύ τους, έρχεται πιο κοντά στους δαίμονές της και στον λόγο για τον οποίο δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη δουλειά της, όσα εμπόδια κι αν βάζουν στον δρόμο της. 

Δεν είναι άλλη μια υπόθεση. Είναι προσωπική υπόθεση…

Είναι μια έξυπνη κίνηση που του επιτρέπει να κινηθεί προς νέες και ουσιαστικές κατευθύνσεις. Σε καλύτερη φόρμα από ποτέ, ο Κόνελι βρίσκει τον τρόπο να ανανεωθεί γράφοντας για την ντετέκτιβ Ρενέ Μπάλαρντ, η οποία μας καθηλώνει από την πρώτη στιγμή… Παρά τις δραματοποιημένες εντάσεις και τον ρεαλισμό των βιβλίων του, ο Κόνελι δεν παύει να συνειδητοποιεί την ανάγκη για ψυχαγωγία. Ανάμεσα στα πολλά δυνατά σημεία του “Late Show” ξεχωρίζει η συναρπαστική σκηνή που ενορχηστρώνει η Μπάλαρντ για έναν από τους διώκτες της… Δεν θα εκπλαγεί κανείς αν η Μπάλαρντ καταφέρει να βρει τον δρόμο της για τη μικρή, ή και τη μεγάλη, οθόνη. Η φαντασία καλπάζει με τα ονόματα των ηθοποιών που θα έδιναν πραγματική μάχη για να την υποδυθούν. Σε καλύτερη φόρμα από ποτέ, ο Connelly βρίσκει τον τρόπο να ανανεωθεί γράφοντας για την ντετέκτιβ Ρενέ Μπάλαρντ, η οποία μας καθηλώνει από την πρώτη στιγμή…

Chicago Tribune

Ο κύριος Κόνελι παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια τις έρευνες της πρωταγωνίστριάς του. Οι τεχνικές λεπτομέρειες αποκαλύπτουν στοιχεία του χαρακτήρα της και εξελίσσουν την πλοκή, μέχρι που τα αναμφισβήτητα συμπεράσματα κάνουν την Μπάλαρντ να τιναχτεί σαν να έχει δεχτεί ενέσεις αδρεναλίνης… Με το να περιγράφει βήμα προς βήμα τις κινήσεις της ηρωίδας του και να αποκαλύπτει με φειδώ πληροφορίες για το παρελθόν της, ο συγγραφέας δημιουργεί έναν δεσμό μεταξύ αναγνώστη και πρωταγωνίστριας όμοιο με εκείνο που έχει η Ρενέ με τα θύματά “της” –και η γεμάτη έξαψη ικανοποίηση που νιώθουμε με την επιτυχία της Μπάλαρντ φαντάζει τόσο έντονη, όσο και η εκδικητική χαρά που πλημμυρίζει αυτή τη συναρπαστική, νέα ηρωίδα.

Wall Street Journal

Ο Κόνελι είναι μοναδικός στη σκιαγράφηση περιθωριακών χαρακτήρων που εμφορούνται από ηθικές αξίες και αρχές, και η Ρενέ Μπάλαρντ ακολουθεί πιστά αυτό το πρότυπο… Ένα από τα διακριτικά στοιχεία του “Late Show” που απολαμβάνει κανείς είναι οι βαθιά ριζωμένες σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, ακόμη κι όταν η ιστορία επικεντρώνεται σε νέους χαρακτήρες και καταστάσεις… Ο Κόνελι γνωρίζει όσο κανείς τις πρακτικές και τις παραδόσεις της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, κάτι το οποίο λιγότερο έμπειροι ή αφοσιωμένοι συγγραφείς απαξιώνουν προς χάριν της ιστορίας. Το παν στο σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα είναι το πώς καταφέρνει να ταιριάξει κάποιος το έγκλημα, την ιατροδικαστική, την αστυνομική κουλτούρα και την προσωπική ιστορία του πρωταγωνιστή σε κάτι το πραγματικά μαγικό, και ο Κόνελι εξακολουθεί να κατέχει με μοναδικό τρόπο αυτή τη θαυμαστή συνταγή.

Los Angeles Times

Η Μπάλαρντ κάνει το ντεμπούτο της με μια ιστορία που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα… Η πλοκή ξετυλίγεται τόσο γοργά, με τόσους μάρτυρες και υπόπτους, που θα έπρεπε να είναι δύσκολο να την παρακολουθήσει κανείς. Αλλά ο Κόνελι κρύβει με μαεστρία το μονοπάτι από ψίχουλα που οδηγούν κατευθείαν στη λύση, ενώ ταυτόχρονα συμβαίνουν τόσο πολλά, που είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς ποια θα είναι η εξέλιξη… Ο χαρακτήρας της Μπάλαρντ είναι αρκετά περίπλοκος και αποφασιστικός για να μπορέσει να στηρίξει τη σειρά που αναμφίβολα έχει στο μυαλό του ο Κόνελι. Ο συγγραφέας γράφει με πάθος και καταγράφει με δεξιοτεχνία τον ενθουσιασμό της ηρωίδας του όταν τα κομμάτια του παζλ βρίσκουν επιτέλους τη θέση τους.

New York Times