Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Φάκελος Σνόουντεν

Κωδικός: 9789600357639
Συγγραφέας: Luke Harding
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
14.83€ 13.35€

Όλα ξεκίνησαν με ένα ανυπόγραφο e-mail: «Είμαι ανώτερο στέλεχος της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών».
Ακολούθησε η πιο εντυπωσιακή διαρροή απόρρητων πληροφοριών στα χρονικά, έργο ενός ασυνήθιστου ανθρώπου. Οι συνέπειες συντάραξαν τους ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, από τον Ομπάμα και τον Κάμερον ως τους προέδρους της Βραζιλίας, της Γαλλίας και της Ινδονησίας και την καγκελάριο της Γερμανίας. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ένας νεαρός άσος της πληροφορικής που εργαζόταν στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής, αποκάλυψε με ποιον τρόπο ο ισχυρός αυτός οργανισμός χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να κατασκοπεύει ολόκληρο τον πλανήτη. Οι κατάσκοποι το χαρακτηρίζουν ως «κυριαρχία στο διαδίκτυο». Άλλοι το χαρακτηρίζουν ως τον θάνατο της ιδιωτικότητάς μας.
Πρόκειται για την πραγματική ιστορία των ενεργειών του Σνόουντεν και των δημοσιογράφων που δέχτηκαν πιέσεις από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας προκειμένου να θάψουν αυτή την εκπληκτική αποκλειστικότητα.
Η ιστορία του Σνόουντεν θυμίζει θρίλερ που εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχίζοντας από τη μέρα που εγκατέλειψε την εντυπωσιακή φίλη του στη Χαβάη κουβαλώντας τέσσερις φορητούς υπολογιστές γεμάτους μυστικά, ως τις βδομάδες της διαρροής πληροφοριών στο Χονγκ Κονγκ και του αγώνα του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Έχοντας πλέον παγιδευτεί στη Μόσχα, ένα μοναδικό θύμα, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί κατασκοπείας στις ΗΠΑ, καθώς και με ένα αβέβαιο μέλλον στην εξορία.
Τι οδήγησε τον Σνόουντεν να θυσιαστεί; Ο βραβευμένος δημοσιογράφος της Guardian Λουκ Χάρντινγκ απαντά στο ερώτημα που οφείλει να προβληματίσει κάθε πολίτη της διαδικτυακής εποχής.