Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Ένσταση

Κωδικός: 9789606451645
Συγγραφέας: Graham Moore
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
16.60€ 14.90€

Μία ένορκος άλλαξε την ετυµηγορία. Κι αν έκανε λάθος;

Μοιάζει να είναι η δικαστική υπόθεση της δεκαετίας. Η δεκαπεντάχρονη Τζέσικα Σίλβερ, κληρονόµος µιας περιουσίας ενός δισεκατοµµυρίου δολαρίων, εξαφανίζεται επιστρέφοντας σπίτι από το σχολείο. Ως κύριος ύποπτος συλλαµβάνεται ο 25χρονος Αφροαµερικανός καθηγητής της, Μπόµπι Νοκ, και η δίκη του έχει όλα τα συστατικά της αµερικανικής ψύχωσης: σύγκρουση φυλών και κοινωνικών τάξεων, σεξ, επιβολή του νόµου, σκοτεινά µυστικά των πλούσιων και διάσηµων. Φαίνεται να είναι µια «κλεισµένη» υπόθεση για τον εισαγγελέα και η καταδίκη του µοιάζει εγγυηµένη. Όµως η Μάγια Σιλ, µια νεαρή ένορκος πεπεισµένη για την αθωότητα του Νοκ, πείθει τους υπόλοιπους ενόρκους να ψηφίσουν «αθώος» –και αυτή η αµφιλεγόµενη απόφαση θα αλλάξει τη ζωή όλων τους για πάντα.

∆έκα χρόνια µετά, προβάλλεται ένα ντοκιµαντέρ γύρω από τη δίκη µε επίκεντρο τη Μάγια, η οποία είναι πλέον δικηγόρος. Όταν ένας από τους ενόρκους βρίσκεται νεκρός στο δωµάτιο του ξενοδοχείου της, όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία δείχνουν τη Μάγια ως κύρια ύποπτη για τον φόνο του. Και τώρα πρέπει να αποδείξει τη δική της αθωότητα σκαλίζοντας σε βάθος µια υπόθεση που µόνο «κλεισµένη» δεν είναι.

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Απολαυστικό… Ένα δαιµονικό και ολισθηρό παιχνίδι γάτας-ποντικού… Μια προκλητική και επίµονη έρευνα της αµερικανικής δικαιοσύνης (και αδικίας) τον εικοστό πρώτο αιώνα.»
–A. J. Finn

«Ένα πικάντικο µίγµα ίντριγκας, γεµάτο θαµµένα µυστικά και αναπάντεχα κίνητρα.»
–The New York Times

«Το εκπληκτικό µυθιστόρηµα του Moore εξετάζει και καυτηριάζει το δικονοµικό σύστηµα των ΗΠΑ, τις εξονυχιστικές έρευνες των ΜΜΕ και τον ρατσισµό… Ο Moore έθεσε νέα πρότυπα για τα δικαστικά θρίλερ.»
–Publishers Weekly