Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Ένας Τζέντλεμαν Στη Μόσχα

Κωδικός: 9789606054181
Συγγραφέας: Amor Towles
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
18.80€ 16.92€

Ένα κορίτσι, ένα πασπαρτού, ένας αξιωματικός του Κόκκινου Στρατού, λίγο σαφράνι και ένας ρωσικός μπλε γάτος… 
θα μεταμορφώσουν τον μικρόκοσμο του κόμη Ροστόφ. 
Τη στιγμή που ο Αλεξάντρ Ίλιτς Ροστόφ περνούσε φρουρούμενος τις πύλες του Κρεμλίνου και έβγαινε στην Κόκκινη Πλατεία, ο καιρός ήταν αίθριος και δρoσερός. Οι αξιωματούχοι του τωρινού καθεστώτος αποφάνθηκαν ότι η ποινή που αρμόζει σε έναν αριστοκράτη που τόλμησε να γράψει ποίηση είναι ο εγκλεισμός του στο ξενοδοχείο Μετροπόλ.
Ήταν Ιούνιος του 1922 στη Μόσχα, όταν ο λοχαγός οδήγησε τον κόμη και τη συνοδεία του στην είσοδο του μεγαλόπρεπου αρ νουβό ξενοδοχείου κι από εκεί σε ένα κακοφωτισμένο κλιμακοστάσιο που κατέληγε σε μια σοφίτα. Ανάμεσα στα λιγοστά έπιπλα που του επέτρεψαν να κρατήσει, 
ο κόμης διάλεξε ένα πορσελάνινο σερβίτσιο, το πορτρέτο της νεκρής αδελφής του και όλα τα βιβλία του. Μέσα σ’ αυτό το δωμάτιο ο πρώην αριστοκράτης θα μπορούσε ν’ ακούσει τις σκέψεις του για τα επόμενα τριάντα χρόνια, καθώς έξω εκτυλίσσονταν μερικές από τις πιο επεισοδιακές δεκαετίες της 
ρωσικής και παγκόσμιας Ιστορίας, η άνοδος του Στάλιν και η Μεγάλη Εκκαθάριση, η κατάρρευση του μετώπου το καλοκαίρι του ’41, η απαρχή του Ψυχρού Πολέμου… 

Ο Amor Towles, αν και ξένος, καταφέρνει να αναβιώσει το μεγάλο ρωσικό μυθιστόρημα και να δημιουργήσει στο μυαλό του αναγνώστη μια πανδαισία εικόνων, αρωμάτων και αισθήσεων, αναμειγνύοντας τους πύρινους στίχους του Μαγιακόφσκι, την αφηγηματικότητα του Τολστόι, την ενδοσκόπηση του Ντοστογιέφσκι, τη σάτιρα του Μπουλγκάκοφ και την αγωνία του Σολζενίτσιν.

  • Το ιστορικό μυθιστόρημα Ένας Τζέντλεμαν στη Μόσχα, του Amor Towles συγκαταλέγεται στη λίστα του Barrack Obama με τα καλύτερα βιβλία του 2017.

    The Bookseller

  • Ο κατ’ οίκον περιορισμός ποτέ δεν ήταν τόσο απολαυστικός όσο στο δεύτερο μυθιστόρημα του Towles... Δραματικό, συγκινητικό, ψυχαγωγικό... Με ηπιότητα αλλά και θάρρος, όπως ο πρωταγωνιστής του, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει αποφασιστικά τον χάρτη της πορείας του ατόμου.

    Publishers Weekly

  • Με χρονική έκταση που απλώνεται σε τρεις δεκαετίες, ένα μυθιστόρημα μεγαλειώδες από κάθε άποψη, μια αδιάκοπη απόλαυση που ξεχειλίζει χάρη, προσωπική σοφία και φιλοσοφική διάθεση... Ένα βιβλίο όπου οι αγριότητες της εποχής δεν καταφέρνουν να εξαλείψουν το μεγαλείο των γνήσιων ανθρώπινων δεσμών και τις αναμνήσεις που αφήνουν πίσω. Μια αριστοτεχνική περίληψη της σύγχρονης ρωσικής Ιστορίας.

    Kirkus, Starred Review

  • Ο Amor Towles είναι εξαιρετικός συγγραφέας που διαθέτει το ταλέντο να ανασυνθέτει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και να τις αναδεικνύει με αξιοθαύμαστη ζωντάνια.

    Washington Times

  • Κανένα άλλο ιστορικό μυθιστόρημα του 2017 δεν ήταν τόσο ευφυές, διορατικό και πρωτότυπο όσο το Ένας Τζέντλεμαν στη Μόσχα, του Amor Towles.

    The Sunday Times, Βιβλία της Χρονιάς 2017