Έκπτωση -10%

Ένας Διαφορετικός Τυμπανιστής

Κωδικός: 9786180319347
Συγγραφέας: William M. Kelley
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
16.60€ 14.90€

Μια μέρα του 1957, στο Σάτον, μια μικρή πόλη μιας (επινοημένης) πολιτείας του αμερικάνικου Νότου ανάμεσα στον Μισισιπή και την Αλαμπάμα, ο νεαρός μαύρος αγρότης Τάκερ Κάλιμπαν ρίχνει αλάτι στα χωράφια του, σκοτώνει τα ζωντανά του, βάζει φωτιά στο σπίτι του, παίρνει τη γυναίκα και το παιδί του και φεύγει. Οι λευκοί της μικρής πόλης παρακολουθούν σαστισμένοι· τις επόμενες μέρες, το σάστισμά τους εντείνεται, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι μαύροι φοράνε τα κυριακάτικά τους, παίρνουν τα πολύτιμά τους και φεύγουν και εκείνοι. Μέσα από τα μάτια των λευκών πάντα αφηγητών βλέπουμε πώς εκείνοι ερμηνεύουν τη μαύρη ταυτότητα σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις, ανάγκες και επιθυμίες. Κάθε αφηγητής φωτίζει διαφορετικά τα γεγονότα, μέχρι το συγκλονιστικό τέλος του βιβλίου.

 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Αυτό το δυνατό και θαυμάσιο μυθιστόρημα είναι γραμμένο με συμπόνια αλλά και θλίψη. Είναι ένας μύθος που αντηχεί στον πραγματικό κόσμο.
Guardian

Ριζοσπαστικό και σημαντικό.
Financial Times

Ο Kelley μπλέκοντας τη φαντασία με την πραγματικότητα δημιουργεί έναν παράλληλο κόσμο του οποίου η έκταση και η πολυπλοκότητα μπορούν να συγκριθούν με του James Joyce και του William Faulkner.
New York Times

Ένα σπάνιο ντεμπούτο· δυναμικό, ευρηματικό και πετυχημένο.
Chicago Sunday Tribune

Δυνατό… Ακλόνητο… Ένα δώρο στη λογοτεχνία.
The Observer

Ένα συγκλονιστικό, άκρως επίκαιρο βιβλίο που ρίχνει νέο φως στα φυλετικά προβλήματα που μαστίζουν χρόνια την αμερικανική κοινωνία και οδήγησαν στις αναταραχές του Ιουνίου του 2020 μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.