Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Ελευθέριος Βενιζέλος

Κωδικός: 9786180311877
Συγγραφέας: Θάνος Βερέμης
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
16.60€ 14.94€

Το βιβλίο αυτό φωτίζει ολόπλευρα τη φυσιογνωμία του μεγάλου ηγέτη αναλύοντας την πολιτική του σταδιοδρομία με ύφος προσιτό και γλαφυρό.

Ο Θάνος Βερέμης αφηγείται την πολιτική διαδρομή του Ελευθέριου Βενιζέλου, ενός πολιτικού που σύμφωνα με όλους τους μελετητές του υπήρξε αριστοτέχνης της έγκαιρης ενέργειας και της υλοποίησης του εφικτού.

Από το 1889, που εξελέγη αντιπρόσωπος της εκλογικής του περιφέρειας στην Κρητική Γενική Συνέλευση, ως την εξορία του και τον θάνατό του το 1936, ο Ελευθέριος Βενιζέλος κυριάρχησε για πάνω από 25 χρόνια στην πολιτική σκηνή και άφησε τη σφραγίδα του στην ιστορία του τόπου.

Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, ο Εθνικός Διχασμός και το Κίνημα της Εθνικής Άμυνας, η Συνθήκη των Σεβρών, η Συνθήκη της Λωζάνης: Ο συγγραφέας εξιστορεί και αναλύει τα ιστορικά γεγονότα, την εξωτερική και εσωτερική πολιτική του Ελευθέριου Βενιζέλου, την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας και σκιαγραφεί τη φυσιογνωμία ενός πολιτικού που αποτέλεσε ίνδαλμα αλλά και αντικείμενο μίσους για χιλιάδες Έλληνες.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
-Μία εμπεριστατωμένη, συνοπτική αλλά πλήρης εξιστόρηση της πολιτικής διαδρομής ενός από τους πιο σημαντικούς ηγέτες της χώρας.
-Άμεσο και παραστατικό ύφος, με πλήθος πηγών.