Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Εκτροπή

Κωδικός: 9789606451461
Συγγραφέας: Luce D’ Eramo
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
17.70€ 15.90€

Ένα αυτοβιογραφικό ντοκουµέντο διείσδυσης στο Νταχάου

Μια αφοσιωμένη φασίστρια αλλάζει γνώμη και ζωή αφού γίνει η ίδια μάρτυρας της Φρίκης του Ολοκαυτώματος.

Η Λουτσία είναι µια νεαρή γυναίκα µε αστική καταγωγή, κόρη υφυπουργού της ∆ηµοκρατίας του Σαλό, η οποία µεγάλωσε µέσα στους µύθους του φασισµού και είναι απολύτως πεπεισµένη πως οι αγριότητες στα στρατόπεδα εργασίας είναι ψέµατα. Αποφασίζει να το διαπιστώσει προσωπικά και µπαίνει εθελοντικά στο Νταχάου, σίγουρη ότι µπορεί να διαψεύσει αυτές που θεωρεί συκοφαντίες για τους τρόπους αντιµετώπισης των «εργατών» από το µεγάλο Ράιχ του Χίτλερ. Θα ακολουθήσει µια κατάβαση στα τάρταρα, περίπλοκη και βίαιη, όπου η Λουτσία βιώνει τη φρίκη –την κάνει δική της κυριολεκτικά σαν να «εκτίει την ποινή της».

Η Λούτσε ντ’ Έραµο, ως Λουτσία, διατρέχει µια ολότελα δική της διαδροµή προς την ωριµότητα και τη διάπλαση του χαρακτήρα της, η οποία ηχεί ως περιπέτεια της συνείδησης, πειστήριο και κραυγή συναγερµού. Η Εκτροπή είναι µια ιστορία για τον κόπο που απαιτείται προκειµένου να πετάξεις από πάνω σου τα ψέµατα, µε τα οποία η µνήµη, ατοµική και συλλογική, διηγείται το παρελθόν της. Θίγει την πλάνη των ιδεολογιών και περιγράφει το µαρτύριο µε απώτερο σκοπό την ανακάλυψη της αλήθειας. Όταν κυκλοφόρησε το 1979, η Εκτροπή γνώρισε αµέσως τεράστια επιτυχία και εκδόθηκε σε όλον τον κόσµο.

Είπαν για το βιβλίο:

«Η Εκτροπή εγείρει ζωτικά ερωτήµατα για την παραλυτική επίδραση των πεποιθήσεων που έχουν οι άνθρωποι και τη δυσκολία να ξεφύγουν από αυτές.»
–Financial Times

«Ένα βιβλίο άξιο έκδοσης… Σπάνια συναντά κανείς µια τόσο καταιγιστική και εκκεντρική περιγραφή των στρατοπέδων συγκέντρωσης.»
–Telegraph

«Μια δυσάρεστη αλλά και εξαιρετικά αµφίσηµη εξερεύνηση της σκοτεινότερης εποχής της ανθρωπότητας.»
–Booklist