Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Όλα Είναι Θέμα Παιδείας

Κωδικός: 9789604813841
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
25.00€ 22.50€

"Η παροχή ολοκληρωμένης παιδείας στη γενιά που έρχεται είναι ο μόνος τρόπος για να μεταβάλουμε τους κινδύνους σε ευκαιρίες και να οριοθετήσουμε εκ νέου ένα όραμα για τον σύγχρονο ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας.
Η παιδεία δεν ταυτίζεται μόνο με την εκπαίδευση ούτε αναφέρεται μόνο στην κοινωνία και την οικονομία της γνώσης.
Είναι κάτι ευρύτερο, ισχυρότερο και ανώτερο.
Συνδυάζεται με αξίες, ιδανικά, κανόνες, συμπεριφορές και νοοτροπίες, κτίζει μέσα από τις νέες συνειδήσεις μια αλλιώτικη κοινωνία, δημιουργεί μια σύγχρονη εθνική συνείδηση, αξιοποιεί τις πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες του παιδιού, απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του νέου Έλληνα, συνδυάζει το ιδανικό με το ρεαλιστικό και ανατρέπει στενόμυαλες λογικές, εξεγείροντας τις δημιουργικές φιλοδοξίες μέσω της άμιλλας.
Η πραγματική παιδεία μπορεί να αλλάξει τα πάντα: την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα, τον κόσμο. Καταργεί τα κατεστημένα, ανατρέπει τα κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες σε όλους μας, ώστε να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας αλλάζοντας τον εαυτό μας (…).

Κύριο μέλημά μας τους δεκαπέντε μήνες σκληρής δουλειάς στο υπουργείο του Μέλλοντος ήταν οι μεταρρυθμίσεις μας να συνδεθούν με εφαρμοσμένες πολιτικές.
Πιο μεγάλο βάρος δώσαμε στην αποτελεσματική διοίκηση, που βελτιώνει την εκπαιδευτική καθημερινότητα, παρά στις –ανεφάρμοστες συχνά– θεωρητικές θεσμικές αλλαγές. Δεν υποτιμήσαμε την ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου.
Απλώς πιστέψαμε ότι η σωστή εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων επιφέρει περισσότερα αποτελέσματα από ό,τι η πομπώδης και επικοινωνιακή μεταβολή τους.
Μεταρρυθμιστής είναι αυτός που δεν αλλάζει απλώς τους νόμους, αλλά αλλάζει κυρίως τα πράγματα μέσα από την εφαρμογή τους."

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης