Έκπτωση -10%

Ο Εικονικός Άνθρωπος

Κωδικός: 9789600450200
Συγγραφέας: Γιώργος Μηνούδης
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
11.00€ 9.90€

Απ’ ό,τι φαίνεται, η τροφή δεν είναι μόνο κάτι που καταναλώνουμε, αλλά επίσης καθορίζει και την ταυτότητά μας και μας ενώνει με το σώμα μας, την κοινωνία στην οποία ζούμε και, κατ’ επέκταση, με όλο τον κόσμο.

Η τροφή έγινε εμπορεύσιμο αγαθό στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές συναλλαγές και το άτομο έχασε τον έλεγχο της παραγωγής και της διαθεσιμότητάς της.

Ο άνθρωπος πλέον δεν τρώει για να ζήσει, αλλά ζει τρώγοντας για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από τις βιολογικές ανάγκες του σώματος.

Τα επίπεδα υγείας εξαρτώνται από τα επίπεδα της κυτταρικής λειτουργίας και από την ικανότητα των κυττάρων να διαχειρίζονται τη ροή της ζωτικής ενέργειας σωστά και ισορροπημένα.

Οι σύγχρονες κοινωνίες, στην προσπάθειά τους να θρέψουν μεγάλους πληθυσμούς με μικρό κόστος, έχουν συνάψει την ύστατη συμφωνία του Φάουστ. Μεγάλη ποσότητα, αλλά χωρίς ποιότητα και με αντάλλαγμα ψυχοπάθειες, καρδιοπάθειες, διαβήτη, αυτοάνοσα νοσήματα, καρκίνο και πρόωρη βιολογική γήρανση και θάνατο.

Το βιβλίο του Γιώργου Μηνούδη είναι μια σύγχρονη, πλήρης, φιλοσοφική θεώρηση της τροφής και της σχέσης του ανθρώπου με αυτήν, ένα βιβλίο που βλέπει πλατιά την ανθρώπινη υπόσταση, αναλύει με σαφήνεια την μετάλλαξη του ανθρώπου σε καταναλωτή τροφής για κοινωνικούς και άλλους λόγους, καθώς και την διαστρέβλωση βασικών δομικών υλικών της σύγχρονης κοινωνίας που έχει οδηγηθεί σε μια αδειανή συσσώρευση υλικών αγαθών, δίχως ποιότητα, με ένα ανοιχτό στόμα που γεμίζει τοξίνες, έχοντας ξεχάσει ποιος είναι.
Ένα σημαντικό βιβλίο που επιχειρεί να ταρακουνήσει όσους ανθρώπους έχουν μέσα τους, έστω σπερματικά, την διάθεση να αλλάξουν κατεύθυνση και να ανακτήσουν υψηλότερα επίπεδα υγείας.

elniplex, 24/1/20

Μόλις τέλειωσα το συγκεκριμένο πόνημα, έσπευσα να αγοράσω τα δύο προηγούμενα βιβλία του: «Ο μύθος της δίαιτας και το ορθομοριακό αδυνάτισμα», και το ογκώδες αλλά πλήρως κατατοπιστικό «Βίβλος Υγείας», όπου αναλύεται λεπτομερώς και με πρακτικές συμβουλές πώς θα κατακτήσουμε τα υψηλά επίπεδα υγείας που όλοι αναζητούμε. Ευοί ευάν!
Άρης Σφακιανάκης, Athens Voice, 23/10/19