Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Che - Εικόνες Μιας Ζωής

Κωδικός: 9786180313444
Κατηγορία: Λευκώματα
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
15.50€ 13.95€

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ανήκει µόνο στον εαυτό του. Πενήντα χρόνια µετά την εκτέλεσή του σε βουνό της Βολιβίας, ο Τσε µοιάζει να µας στέλνει ένα τελευταίο συνωµοτικό κλείσιµο του µατιού που παρακινεί σε εξέγερση. Ο πιο διάσηµος αντάρτης του 20ού αιώνα προβάλλει τη δική του µεγάλη πορεία αντικοµφορµισµού στις νέες γενιές. Πέρα από τις πράξεις πολιτικής αναταραχής, µε µεγάλη επιρροή στη δεκαετία του ’60, σήµερα είναι κυρίως η φυσιογνωµία του –αυτή η οικεία και ταυτόχρονα άγνωστη εικόνα– που προβάλλει ένα συναίσθηµα κόντρα στο σύστηµα και ένα πρότυπο αδιάφθορης συµπεριφοράς απέναντι στην εξουσία.
Το βιβλίο Che, Εικόνες µιας ζωής υπερβαίνει τα όρια της βιογραφίας και του απλού φωτογραφικού άλµπουµ. Μέσα από τις τετρακόσιες φωτογραφίες, πολλές από αυτές ανέκδοτες, επιλέγει να προτείνει ένα οδοιπορικό στο οποίο, εν είδει σεναρίου, εικόνες και αφήγηση, φωνές και οράµατα συνδυάζονται και αναµειγνύονται. Εποµένως πρόκειται για ένα βιβλίο-φιλµ στο οποίο, µισό αιώνα µετά τον θάνατό του, ο Τσε Γκεβάρα και πάλι πρωταγωνιστεί.

Ο Τσε Γκεβάρα, πενήντα χρόνια µετά την εκτέλεσή του από τον βολιβιανό στρατό, στις 9 Οκτωβρίου του 1967, διατηρεί την αίγλη του ηρωικού αντάρτη. Παρ’ όλο που συχνά χρησιµοποιείται ως αντικείµενο του µάρκετινγκ, µε την αναπαραγωγή της εικόνας του σε µπλουζάκια εφήβων και πλακάτ σε ροκ συναυλίες, το είδωλό του εγγυάται ότι η λατρεία του δεν θα είναι κοινότοπη. Ο Τσε είναι ένα αναπόφευκτο ορόσηµο στην ουτοπία τού ν’ αλλάξουµε τον κόσµο.