Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Ο Δρόμος Με Τις Κερασιές

Κωδικός: 9789606061646
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
14.00€ 12.60€

Το 1952, σε ένα χωριό της Ευρυτανίας, οι άνθρωποι προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους σε έναν τόπο που τον ρήμαξε ο πόλεμος. Γινόμαστε μάρτυρες της ιστορίας ενός παιδιού έξι ετών, του Σωτήρη που, λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η ζωή του σημαδεύεται από ένα τραγικό γεγονός.

Ο αγώνας για επιβίωση είναι σκληρός και η επιθυμία του πατέρα του για μια καλύτερη ζωή θα τον οδηγήσει για σπουδές στην Αθήνα. Μακριά από ό,τι γνώριμο, πρέπει να αντιμετωπίσει τις καινούργιες προκλήσεις, ενώ ο κόσμος αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και το παρελθόν τον ακολουθεί σε κάθε βήμα.
Η ιστορία της χώρας και τα μεγάλα ορόσημα, όπως οι αγώνες για την παιδεία, τα Ιουλιανά, η χούντα, οι εξορίες, καθώς και ο φόβος μπροστά στην εξουσία, η ανάγκη για έναν καλύτερο κόσμο, το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη, είναι η πραγματικότητα του Σωτήρη αλλά και το πρίσμα μέσα από το οποίο την παρακολουθεί ο αναγνώστης. Είναι, επίσης, και ο καμβάς που πάνω του πλέκονται οι ιστορίες άλλων ανθρώπων που είναι συνδεδεμένοι με τα ιστορικά γεγονότα έτσι όπως σημάδεψαν ανεξίτηλα τις ζωές όσων τα έζησαν.

  • Έτος έκδοσης: 2021
  • Αριθμός σελίδων: 368
  • Διαστάσεις: 14×21