Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Δράκουλας

Κωδικός: 9786180315400
Συγγραφέας: Bram Stoker
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
19.90€ 17.89€

Ο ιδιοφυής Ιρλανδός συγγραφέας Μπραµ Στόκερ, αξιοποιώντας τη µακραίωνη παράδοση γύρω από τον Δράκουλα της Τρανσιλβανίας, εκδίδει το 1897 το οµώνυµο αριστούργηµά του, το οποίο έχει επηρεάσει όσο λίγα τη σύγχρονη κουλτούρα και έχει γνωρίσει πάµπολλες κινηµατογραφικές µεταφορές.
Η ιστορία ξεκινά µε την επίσκεψη του βρετανού δικηγόρου Τζόναθαν Χάρκερ στον πύργο του Δράκουλα, στα Καρπάθια Όρη, προκειµένου να βοηθήσει τον κόµη να αγοράσει ένα σπίτι στο Λονδίνο. Ο Χάρκερ θα διαπιστώσει τη φρικτή αλήθεια για τον εντολέα του και θα µείνει φυλακισµένος στον πύργο του, ενώ ο Δράκουλας θα ταξιδέψει στην Αγγλία προς αναζήτηση αθώων θυµάτων για τον κόσµο των νεκροζώντανων. Τρεις άντρες, ο δρ. Χέλσινγκ, ο δρ. Σιούαρντ και ο Άρθουρ Χόλµγουντ, γίνονται οι σωµατοφύλακες του καλού και οι µόνοι που θα επιχειρήσουν να σταµατήσουν τον Δράκουλα.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μια από τις πιο δυνατές ιστορίες τρόµου όλων των εποχών.
Μάλκολµ Μπράντµπερι, συγγραφέας

Ο Στόκερ αξιοποιεί δεξιοτεχνικά την αρχέγονη αντίληψη περί της δύναµης του αίµατος. Η δοξασία πως το κακό τρέφεται και γιγαντώνεται µε το αίµα προσφέρει µια αληθοφανή εξήγηση για τις υπερφυσικές ιδιότητες αυτού του Δράκουλα, που τροµοκρατεί όχι µόνο τους ήρωες του µυθιστορήµατος αλλά και τον ίδιο τον αναγνώστη. Ο φόβος ότι ο πρωταγωνιστής-τέρας θα ξεπηδήσει από τις σελίδες και θα προσπαθήσει να κορέσει τη δίψα του µε το αίµα πραγµατικών ανθρώπων είναι διάχυτος σε όλη την ανάγνωση – και αυτό, βέβαια, είναι µια επιτυχία του Στόκερ, πολύ πριν από τον Στίβεν Κινγκ.
Από τον πρόλογο του Δηµήτρη Στεφανάκη