Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Ο Bάλτος Tων Xαμένων Ψυχών

Κωδικός: 9786180312881
Συγγραφέας: Susanne Jansson
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
17.70€ 15.86€

Τροµερά πράγµατα συνέβαιναν ανέκαθεν στον βάλτο πλάι στο χωριό Μοσµάρκεν της Βόρειας Σουηδίας. Απ’ τα βάθη του χρόνου αναδύεται ο θρύλος για τις ανθρωποθυσίες στους θεούς που οι κάτοικοι του χωριού απέθεταν σ’ αυτόν και τις οποίες ο βάλτος κρατούσε αναλλοίωτες στη λάσπη του. 
Αυτόν τον υγροβιότοπο θέλει να µελετήσει η Ναταλί στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, γι’ αυτό εγκαθίσταται στο Μοσµάρκεν. Ο βάλτος την τροµάζει µα και την έλκει µε µια αόρατη δύναµη, και τα όσα γνωρίζει για τα µυστικά του δεν περιορίζονται σε απλά επιστηµονικά δεδοµένα. Μια νύχτα, µετά από µια φθινοπωρινή καταιγίδα, βρίσκει στις όχθες του έναν άντρα αναίσθητο, µε τις τσέπες του γεµάτες νοµίσµατα – όπως ακριβώς στις αρχαίες ανθρωποθυσίες. Κάποιος έχει σκάψει έναν τάφο στον βάλτο ο οποίος την επόµενη µέρα εξαφανίζεται. Η αστυνοµία αναλαµβάνει δράση και δεν αργεί ν’ ανακαλύψει πως στον χώρο θάβονται πτώµατα για περισσότερο από µια δεκαετία. Είναι ο βάλτος που καλεί τους νεκρούς ή το κακό πηγάζει από τους ανθρώπους; 

Μια ατµοσφαιρική ιστορία µυστηρίου για τον απαγορευµένο τόπο στον οποίο οδηγεί τους ανθρώπους η θλίψη.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Οµίχλη, ηµίφως και θρύλοι: η Jansson συνθέτει ένα ατµοσφαιρικό και µυστηριώδες πορτρέτο του βάλτου, ο οποίος µετατρέπεται σ’ έναν τόπο όπου συγκρούονται η ζωή µε τον θάνατο, σ’ έναν προθάλαµο στο βασίλειο των νεκρών…»
Crimegarden

«Το καλύτερο βιβλίο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγµή. Η πρωτοεµφανιζόµενη συγγραφέας Susanne Jansson είναι ένα πραγµατικό δώρο για όλους τους καθαρόαιµους λάτρεις του σασπένς. Ό,τι βρίσκεται θαµµένο στους βάλτους δεν αποσυντίθεται. Δεν βρίσκει ησυχία. Πώς όµως να ικανοποιήσεις την πείνα των νεκρών; αναρωτιόµαστε γυρίζοντας πυρετωδώς τις σελίδες. Και όταν πια έχουµε βυθιστεί αρκετά στο µυστήριο, βρίσκουµε εντέλει τις απαντήσεις».
M Magasin 

«Η Susanne Jansson χτίζει µε µαεστρία µια κλιµακούµενη αβεβαιότητα. Υπάρχει κάτι το υπερφυσικό εκεί έξω, στους βάλτους; Ή µήπως κάποιος χρησιµοποιεί τους θρύλους για δικούς του σκοπούς; Μήπως η Ναταλί έχει περισσότερους λόγους που επισκέπτεται τους βάλτους από αυτούς που αφήνει να αποκαλυφθούν; Ένα εντυπωσιακό και ολοκληρωµένο συγγραφικό ντεµπούτο».
DagensNyheter