Banner for Espa
Έκπτωση -15%
Best Seller

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Γ' Γενικού Λυκείου (Μακροοικονομία Ύλη 2019-20) (Κόσμος)

Κωδικός: 9786188395152
Συγγραφέας: Γιώργος Δρέτας
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
15.00€ 12.75€

Η Μακροοικονομική είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη συμπεριφορά, τα προβλήματα και τα μεγέθη ολόκληρης της οικονομίας, σε αντίθεση με τη Μικροοικονομική που επικεντρώνεται στη συμπεριφορά και τα προβλήματα των επιμέρους μονάδων που βρίσκονται μέσα στην οικονομία. Δηλαδή, αντικείμενο μελέτης της Μακροοικονομικής είναι η συνολική παραγωγή, η συνολική κατανάλωση, ο πληθωρισμός, η ανεργία, ο ρυθμός αύξησης του εισοδήματος, κλπ.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται τόσο στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου – υποψήφιους για σχολές της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, όσο και στους συναδέλφους καθηγητές της Β΄θμιας εκπαίδευσης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Περιλαμβάνει τα τρία κεφάλαια της μακροοικονομικής τα οποία προστέθηκαν στη διδακτέα και εξεταστέα ύλη το σχολικό έτος 2019 – 2020, δηλαδή:
Κεφάλαιο 7ο:    Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν
Κεφάλαιο 9ο:    Οικονομικές διακυμάνσεις - Πληθωρισμός - Ανεργία
Κεφάλαιο 10ο:  Τα δημόσια οικονομικά

Οι ασκήσεις οι οποίες περιέχονται στο βιβλίο αποτελούν προϊόν πολυετούς εμπειρίας μας πάνω στην προετοιμασία των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στοχεύουν αφ’ ενός στη βαθύτερη κατανόηση των οικονομικών μεγεθών που εμπίπτουν στη διδακτέα ύλη και αφ’ ετέρου στην εξοικείωση των υποψηφίων με ασκήσεις δυσκολότερες και πιο σύνθετες από αυτές του σχολικού βιβλίου.
Στην αρχή κάθε κεφαλαίου υπάρχει αναλυτική μεθοδολογία επίλυσης των ασκήσεων καθώς και βασικές ασκήσεις με τη λύση τους, ώστε ο μαθητής να αποκτήσει εξοικείωση με την επίλυσή τους. Στη συνέχεια, υπάρχουν ασκήσεις των οποίων οι λύσεις βρίσκονται στο τελευταίο τμήμα αυτού του βιβλίου.

Για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων, προσθέσαμε επίσης τις ερωτήσεις και ασκήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων, όλων των παρελθόντων ετών.

Οι ερωτήσεις κλειστού τύπου, οι οποίες αποτελούν στοιχείο των εξετάσεων του Ενιαίου Λυκείου, βοηθούν το μαθητή στην εμπέδωση και βαθύτερη κατανόηση της θεωρίας. Άλλωστε η Οικονομική Θεωρία δεν επιδέχεται απλή απομνημόνευση των εννοιών, οι οποίες είναι αλληλένδετες και η εκμάθησή τους απαιτεί την ουσιαστική κατανόησή τους.

Κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από δύο διαγωνίσματα, ώστε ο μαθητής, αφ’ ενός να ελέγχει τη γνώση του, αφ’ ετέρου να εξοικειώνεται με θέματα παρόμοια των πανελλαδικών εξετάσεων.