Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Αρχαία Ελληνικά Γ' Λυκείου Β' Τεύχος - Φάκελος Υλικού: Επεξεργασία Κειμένων (Άλκιμο)

Κωδικός: 9786188419674
Κατηγορία: Αρχαία Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
13.50€ 12.15€

Στο βιβλίο αυτό αναλύονται οι θεματικές ενότητες 4,5,6 του νέου σχολικού εγχειριδίου που αντιστοιχούν σε 11 διδακτικές ενότητες.

11 Κείμενα Αναφοράς (εκ των οποίων 3 είναι νέα ύλη): τα κείμενα παρουσιάζονται με διαγραμματική δομή και ερωτήσεις κατανόησης νοήματος. Στα νέα κείμενα υπάρχουν επιπρόσθετα σχόλια φιλοσοφικής προσέγγισης. Δίνονται οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των κειμένων σύμφωνα με τρεις άξονες: α) Τι λέει το κείμενο, β) Ας εμβαθύνουμε στο νόημα του κειμένου και γ) Για τη γλώσσα του κειμένου.

30 Παράλληλα Κείμενα που σχετίζονται με το Κείμενο Αναφοράς: δίνονται οι απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν και αφορούν είτε στην ανάλυση των κειμένων είτε στη σύγκρισή τους με το Κείμενο Αναφοράς.

20 Κείμενα Αυτενέργειας: τα κείμενα αυτά είναι αδίδακτα με ερωτήσεις που αναφέρονται στο νόημα, στις συντακτικές δομές και στις λεξιλογικές επιλογές. Δίνονται οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και, επιπλέον, ολόκληρη η μετάφραση των κειμένων και το απαραίτητο θεωρητικό πλαίσιο για τις ερωτήσεις συντακτικού.

Για το σύνολο της ύλης του σχολικού εγχειριδίου:
Το παρόν βοήθημα περιλαμβάνει τις μεταφράσεις όλων των διδακτικών ενοτήτων (22) σε στήλες για να είναι δυνατή η συσχέτιση του αρχαίου χωρίου με το νόημα. Για όλες τις νέες ενότητες και για όσες είναι στην ύλη σε πρωτότυπο κείμενο δίνονται λεξιλογικές παρατηρήσεις, λεξιλογικές ασκήσεις και οι απαντήσεις τους.