Έκπτωση -11%
Best Seller

Αρχαία Ελληνικά ΙΙΙ Γ΄ Λυκείου (Μεταίχμιο)

Κωδικός: 9786180322286
Κατηγορία: Αρχαία Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
16.60€ 14.83€

Το βιβλίο αυτό αποτελεί πλήρες βοήθημα για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ Λυκείου καθώς και χρήσιμο οδηγό για τους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Χάρη στην πληρότητα, την εγκυρότητα του περιεχομένου αλλά και τον μεθοδικό τρόπο ανάπτυξής του, εξασφαλίζει στους μαθητές την επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο περιλαμβάνει:

•Παρουσίαση με ερωτήσεις-απαντήσεις των εισαγωγικών κειμένων κάθε θεματικής ενότητας του νέου σχολικού εγχειριδίου (Φάκελος Υλικού)
•Το αρχαίο κείμενο και τη μετάφραση όλων των αποσπασμάτων του νέου σχολικού βιβλίου (Φάκελος Υλικού)
Λεξιλογικά – σημασιολογικά σχόλια (σύνδεση λέξεων αρχαίας και νέας, διατήρηση ή αλλαγή της σημασίας τους, οικογένειες ομόρριζων λέξεων, απλών ή σύνθετων, συνώνυμα, αντώνυμα)
Ερμηνευτική προσέγγιση του περιεχομένου όλων των κειμένων του σχολικού βιβλίου (Φάκελος Υλικού) με αναλυτικά σχόλια ιδεολογικά, πολιτισμικά, πραγματολογικά, αισθητικά, υφολογικά κ.ά.
•Πλήρεις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των σχολικών βιβλίων (Φιλοσοφικός Λόγος, Φάκελος Υλικού)
•Επεξεργασία πρόσθετων παράλληλων κειμένων με ερωτήσεις
Συμπληρωματικές ασκήσεις (λεξιλογικές και ερμηνευτικές)
Κριτήρια αξιολόγησης στα πρότυπα των θεμάτων των Πανελλαδικών

Στο τέλος του βιβλίου δίνονται απαντήσεις σε όλες τις συμπληρωματικές ασκήσεις, στις ερωτήσεις των πρόσθετων παράλληλων κειμένων, καθώς και σε όλα τα κριτήρια αξιολόγησης.

Σημείωση: Πατώντας στο κουμπί Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε online την ψηφιακή έκδοση των Κειµένων Αυτενέργειας από όλες τις θεµατικές ενότητες του Φακέλου Υλικού για το µάθηµα των Αρχαίων Ελληνικών της Γ΄ Λυκείου. Η ψηφιακή αυτή έκδοση αποτελεί συµπλήρωµα του τρίτομου βοηθήματος του Αχιλλέα Παπαθανασίου Αρχαία Ελληνικά – Φάκελος Υλικού Γ’ Λυκείου. Συγκεκριµένα, στην ψηφιακή αυτή έκδοση, περιέχονται σύντοµο κατατοπιστικό εισαγωγικό σηµείωµα για τον συγγραφέα και το περιεχόµενο κάθε κειµένου αυτενέργειας, το αρχαίο κείµενο και η µετάφρασή του, οι απαντήσεις σε όλες τις ενδεικτικές δραστηριότητες του Φακέλου Υλικού µε βάση τις νέες οδηγίες για τη διδασκαλία του µαθήµατος στο Λύκειο.

Σχετικά Προϊόντα