Οι Αριθμοί Δεν Λένε Ψέματα

Κωδικός: 9786182201169
Συγγραφέας: Vaclav Smil
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
16.60€ 14.94€
Πόσο επικίνδυνο είναι να ταξιδεύεις με αεροπλάνο;
Πόσο ζυγίζουν όλες οι αγελάδες του πλανήτη;
Και τι μας κάνει ευτυχισμένους;

Στο Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα ο πανεπιστημιακός Vaclav Smil, μέσα από στατιστικές και διαγράμματα που μας ξαφνιάζουν και μας προκαλούν να σκεφτούμε βαθύτερα, μας καθιστά συνοδοιπόρους του σε μία περιπέτεια συλλογής επιστημονικών στοιχείων για τα έθνη και τους κατοίκους της Γης, τα καύσιμα και τα τρόφιμα που τους παρέχουν ενέργεια, τις μεταφορές και τις εφευρέσεις του σύγχρονου κόσμου και για το πώς όλα αυτά επηρεάζουν τον ίδιο τον πλανήτη μας.
Σκοπός του Smil είναι να αφήσει τα στοιχεία να μιλήσουν, γιατί, παρότι οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, το ερώτημα είναι: Ποια ακριβώς αλήθεια παρουσιάζουν;
 
 • Δεν υπάρχει άλλος ακαδημαϊκός που να δημιουργεί εικόνες χρησιμοποιώντας αριθμούς όσο ο Smil.
  The Guardian
 • Το καλύτερο βιβλίο που μπορείτε να διαβάσετε για να κατανοή­σετε τον κόσμο. Δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!
  Linda Yueh
 • Ο τίτλος του Smil τα λέει όλα: Αν θέλουμε να κατανοήσουμε τον κόσμο, πρέπει να ακούσουμε τις προβλέψεις των επιστημόνων και όχι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πρόκειται για μια πειστική, συναρπαστική και πάνω από όλα ρεαλιστική απεικόνιση της πορείας του κόσμου.
  Steven Pinker
 • Ο αγαπημένος μου συγγραφέας τα κατάφερε και πάλι. Το Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα είναι το πιο προσεγγίσιμο από τα βιβλία του και άρα αποτελεί ιδανική πρόταση για όσους έχουν περιέργεια για τον κόσμο. Είναι από τα πρώτα βιβλία που συστήνω σε όσους αρέσει η γνώση.
  Bill Gates