Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Αριστοτέλης - Η Αρχαία Σοφία Στη Σύγχρονη Ζωή

Κωδικός: 9789606056871
Συγγραφέας: Edith Hall
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
16.60€ 14.94€

Ο Αριστοτέλης ήταν εξαίρετος στοχαστής, ίσως ο σπουδαιότερος στην ιστορία. Ωστόσο, τον βασάνιζε ένα συνηθισμένο ερώτημα: πώς να είμαστε ευτυχισμένοι. Η βαθύτατη πεποίθησή του ήταν πως όλοι μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι με έναν ουσιαστικό και βιώσιμο τρόπο – και ο ίδιος το δίδαξε με το παράδειγμά του. Η καθηγήτρια Edith Hall αποδεικνύει πως η αρχαία σκέψη είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε σήμερα. Μέσα από δέκα πρακτικά μαθήματα κατανοούμε περισσότερο τον ίδιο τον εαυτό μας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουμε καλές αποφάσεις.
Μαθαίνουμε πώς να επιτύχουμε σε μια συνέντευξη εργασίας, πώς να επιλέξουμε σύντροφο και παντοτινούς φίλους και πώς να διαχειριστούμε τον θάνατο ή την απώλεια.
Είτε πρόκειται για την αρχαία Ελλάδα είτε για τον σύγχρονο κόσμο, οι προκλήσεις της ζωής παραμένουν ίδιες. Ο Αριστοτέλης δεν περιγράφει μια απλή εφαρμογή κανόνων. Με τον πρακτικό, μετριο­παθή και διαχρονικό λογισμό του, μας καλεί να εντρυφήσουμε στην ουσία της ύπαρξης και να πορευτούμε συνειδητά προς μια ευτυχισμένη ζωή.
Οι συμβουλές του θα είναι πάντα διαχρονικές και επίκαιρες.

Το εύρος και η λεπτομέρεια της σκέψης του Έλληνα φιλοσόφου είναι συγκλονιστικά.
The Guardian
Προσφέρει μια εκτεταμένη και πρακτική προσέγγιση του Αριστοτέλη… Χειρίζεται δύσκολα θέματα όπως η κατάθλιψη αλλά και καθημερινές προκλήσεις όπως η προετοιμασία για μια σημαντική συνάντηση. Το βιβλίο της αποτελεί μια καθηλωτική, συναρπαστική προσέγγιση στον πραγματιστικό στοχασμό του Αριστοτέλη. Μια χρήσιμη εισαγωγή στις ιδέες ενός από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της παγκόσμιας ιστορίας.
Publishers Weekly
Μια ξεκάθαρη προσέγγιση. Όχι ιδιαίτερα τεχνική, μα βαθιά εμπεριστατωμένη. Μπορεί η ευτυχία να προκύψει από την αρετή; Αυτό το πραγματικά ενδιαφέρον βιβλίο απαντά καταφατικά, με επιχειρήματα.
Kirkus Reviews