Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Αντίο Φαντάσματα

Κωδικός: 9786180320480
Συγγραφέας: Nadia Terranova
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
12.20€ 10.98€

Η τριανταεξάχρονη Ίντα επιστρέφει μετά από καιρό στη γενέτειρά της, τη Μεσίνα, για να βοηθήσει τη μητέρα της να ανακαινίσουν το σπίτι τους, προκειμένου να το πουλήσουν. Περιτριγυρισμένη από αντικείμενα και αναμνήσεις, η Ίντα πρέπει να αποφασίσει ποια κομμάτια του παρελθόντος θα κρατήσει και ποια θα αφήσει πίσω της. Την ίδια στιγμή, τα φαντάσματα της εφηβικής της ηλικίας μοιάζουν να αναδύονται από το παρελθόν: πριν από είκοσι τρία χρόνια, ο πατέρας της, άρρωστος από κατάθλιψη, εγκατέλειψε την οικογένειά του και εξαφανίστηκε στο πουθενά. Ξαφνικά, η μνήμη του στοιχειώνει και πάλι όχι μόνο την ύπαρξη της οικογένειάς του, μα και κάθε ρωγμή του σπιτιού, κάθε συζήτηση και σιωπή ανάμεσα σε μητέρα και κόρη. Και η Ίντα πρέπει πάση θυσία να βρει έναν τρόπο να σπάσει τα δεσμά της και να βγάλει τον πατέρα της από το προσκήνιο της ζωής της.

Η Nadia Terranova με ακρίβεια και λεπτότητα φωτίζει εκείνες τις πτυχές της ύπαρξής μας, πάνω στις οποίες χτίζει ο καθένας μας την ταυτότητά του: τη μνήμη, την απώλεια της αθωότητας, την πολυπλοκότητα των οικογενειακών αλλά και των ερωτικών σχέσεων. Το Αντίο, φαντάσματα, που βρέθηκε στη βραχεία λίστα του βραβείου Στρέγκα και επαινέθηκε από κοινό και κριτικούς, τοποθετεί τη Nadia Terranova ανάμεσα στις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης ιταλικής πεζογραφίας.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Λάτρεψα το Αντίο, φαντάσματα. Είναι εξαιρετικό για όσους αναγνώστες θέλουν να εξερευνήσουν το μετα-φεραντικό σύγχρονο ιταλικό μυθιστόρημα.
Jonathan Coe, συγγραφέας

Μια δυνατή, αυθεντική φωνή, ενίοτε οχληρή όπως μόνο η πραγματική λογοτεχνία μπορεί να γίνει.
Corriere della Sera

Μια μητέρα και μια κόρη ζουν αιωρούμενες στον πόνο, σ’ αυτό το γοητευτικό ιταλικό μυθιστόρημα.
The Guardian

Η ευαίσθητη αποτύπωση μιας ζωής που την πνίγει μια σαρωτική απώλεια.
Kirkus Reviews

Χωρίς κλισέ και συναισθηματισμούς, αυτή η αιχμηρή ανατομία μιας κλυδωνισμένης ζωής είναι μοναδική.
Publishers Weekly

Το δυνατό και όμορφο μυθιστόρημα μιας διεξοδικής και διόλου εύκολης ενδοσκόπησης.
Liberation

Με μια σπάνια ψυχολογική λεπτότητα, η Nadia Terranova βρίσκει τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψει ένα κρυφό δράμα. Και το μυθιστόρημά της σιγά σιγά καταλήγει στο φως.
Livres Hebdo