Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Ο Άνθρωπος Του Μέλλοντος

Κωδικός: 9789606450310
Συγγραφέας: Mark O' Connell
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
16.60€ 14.92€

Η προσπάθεια να επιμηκύνουμε τη ζωή μας και να λύσουμε το πρόβλημα του θανάτου

Πού μας οδηγεί η εμμονή μας με την τεχνολογία;
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης για την ανθρωπότητα;
Μήπως τελικά η τεχνολογική πρόοδος μας απειλεί περισσότερο από όσο μας ωφελεί;

Ο δημοσιογράφος Mark O’Connell διερευνά τις συγκλονιστικές (και τρομακτικές) προοπτικές που ανοίγονται όταν σκεφτείτε το σώμα σας ως μια μηχανή. Επισκέπτεται την πρώτη μονάδα κρυογονικής στον κόσμο, για να δει από κοντά πώς έχουν επιλέξει κάποιοι να αποτρέπουν τον θάνατο. Ανακαλύπτει μια μυστική κοινότητα βιοχάκερ που ενισχύουν τις αισθήσεις τους με υποδόρια ηλεκτρονικά εμφυτεύματα. Συναντά μέλη μιας ομάδας που αναζητούν επειγόντως τρόπους για να προστατέψουν την ανθρωπότητα από την ανεξέλεγκτη τεχνητή υπερνοημοσύνη.
Σε αυτήν του την προσπάθεια να ανακαλύψει  τι σημαίνει να είσαι μηχανή, ο O’Connell ρίχνει φως στην πανάρχαια επιθυμία μας να υπερβούμε τη φύση μας –και παράλληλα μας προτρέπει να στοχαστούμε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Διακρίσεις του βιβλίου:

  • Rooney Prize for Irish Literature 2019. (*το πρώτο non fiction βιβλίο που παραλαμβάνει αυτό το βραβείο).
  • Wellcome Book Prize 2018
  • Φιναλίστ για το βραβείο καλύτερου βιβλίου εκλαϊκευμένης επιστήμης της Βασιλικής Εταιρείας

Είπαν για το βιβλίο:

«Σαρκαστικά χιουμοριστικό και τεκμηριωμένα εύστοχο… Ο άνθρωπος του μέλλοντος είναι ένα φωτεινό, εκφραστικό οδοιπορικό στην καρδιά του τι σημαίνει για όλους μας να είσαι άνθρωπος σήμερα –και πώς η επιστήμη μπορεί να ορίσει εκ νέου την ανθρώπινη φύση στο μέλλον, για καλό και για κακό.»
– NPR Books

«Προσιτό και διαλλακτικό, το βιβλίο αυτό είναι μια προσπάθεια να κατανοήσουμε το μεταανθρωπιστικό κίνημα με τους δικούς του όρους.»
– The Guardian

Ο Μαρκ Ο’ Κόνελ ζει στο Δουβλίνο. Είναι υπεύθυνος σύνταξης στη στήλη για τα βιβλία του περιοδικού Slate. Επίσης, άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα The New York Times Magazine, The Observer και The New Yorker.