Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Σαν Άνεμος - Λόρδος Μπάιρον

Κωδικός: 9789601689388
Συγγραφέας: Μαρία Σκιαδαρέση
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
8.80€ 7.92€

Ο λόρδος Μπάιρον, Άγγλος ευγενής, ποιητής και μέλος του Φιλελληνικού Κομιτάτου του Λονδίνου, ήρθε στην Ελλάδα να πολεμήσει στο πλευρό των Ελλήνων ξοδεύοντας όλη σχεδόν την περιουσία του στον αγώνα για την ανεξαρτησία τους. Πίστεψε βαθιά πως οι Έλληνες θα ήταν παράδειγμα για όλους τους λαούς που ονειρεύονταν την απελευθέρωσή τους από κάθε είδους τυραννία, ώστε να ιδρύσουν κράτη ανεξάρτητα, ευνομούμενα και φιλελεύθερα. Με την αφοσίωσή του στον ελληνικό αγώνα και με τον θάνατό του, που συγκλόνισε τον ελληνισμό και όλη την Ευρώπη, καταξιώθηκε ως ο εμβληματικότερος φιλέλληνας.

«Είναι απ’ τη φύση του γενναιόδωρος ο λόρδος, έτσι ήταν πάντα. Νοιαζόταν τους φτωχούς, τους σκλαβωμένους, τους σκληρά εργαζόμενους και τους ανθρώπους που κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο. Μισούσε τη δουλεία και πάντα έλεγε πως πρέπει να σταματήσει αυτή η ντροπή του γένους των ανθρώπων και σιχαινόταν τους συμπατριώτες μας που εμπλέκονταν σ’ αυτήν».

Η σειρά «Προσωπογραφίες» των Εκδόσεων Πατάκη, σε συνεργασία με την πεζογράφο και ιστορικό Μαρία Σκιαδαρέση, σκοπεύει να γνωρίσει στα παιδιά, και όχι μόνο, με τρόπο μυθιστορηματικό, πρόσωπα που έβαλαν τα θεμέλια ώστε να γίνει η Ελλάδα κράτος ανάμεσα στα υπόλοιπα του σύγχρονου κόσμου. Οι άνθρωποι αυτοί, από τη φύση τους ιδιαίτεροι, βίωσαν στην πολυτάραχη ζωή τους στιγμές μεγαλείου και έξαρσης, όπως και στιγμές πόνου και απόγνωσης. Κάποιες απ’ αυτές επιλέχθηκαν εδώ σαν αφορμή για να γραφτεί, για τον καθένα χωριστά, μια ιστορία σαν μυθιστόρημα, που θα γοητεύσει και θα συγκινήσει τον αναγνώστη. Το κυρίως λογοτεχνικό κείμενο διανθίζεται με γλωσσάρι και ιστορικές μαρτυρίες και συμπληρώνεται από τη βιογραφία ή την εργογραφία του προσώπου καθώς και από βασική βιβλιογραφία.