Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Ανδρέας Παπανδρέου - Το Αίνιγμα

Κωδικός: 9789600518122
Συγγραφέας: Monteagle Stearns
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
14.00€ 12.59€

“Ο Μοντήγκλ Στερνς ήταν από ιούς καλύτερους και εξέχοντες μεταπολεμικούς Αμερικανούς διπλωμάτες και γνήσιος φίλος της Ελλάδας. Το βιβλίο ίου συνθέτει ένα αυστηρό αλλά δίκαιο πορτρέτο του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ, συγχρόνως, περιγράφει με ιδιαίτερη διορατικότητα την τρικυμιώδη μεταπολεμική πολιτική ζωή της Ελλάδας”.
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθηγητής και πρόεδρος της Έδρας Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, Πανεπιστήμιο Ταφτς

“Κανένας Αμερικανός δεν γνώρισε τη μεταπολεμική Ελλάδα τόσο στενά και στοργικά όσο ο πρέσβης Μοντήγκλ Στερνς. Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν είχε μια τόσο περίπλοκη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο ο άστατος πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Σ’ αυτό το συναρπαστικό βιβλίο ο Στερνς εξιστορεί την άνοδο και την πτώση του Παπανδρέου, την υστεροφημία του στην Ελλάδα και την επίσης μακροχρόνια και περίπλοκη σχέση του με τις ΗΠΑ”.
Νίκολας Μπερνς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

“Ένα εξαιρετικό βιβλίο για […] έναν από τους σημαντικότερους και πλέον αμφιλεγόμενους Έλληνες πολιτικούς. Είναι μια αφήγηση από πρώτο χέρι της διαδρομής του από το πανεπιστημιακό περιβάλλον των ΗΠΑ στο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό τσίρκο, γραμμένη από τον Μόντυ Στερνς, πεπειραμένο Αμερικανό διπλωμάτη που υπηρέτησε στην Αθήνα και έγινε από τους πλέον οξυδερκείς και αντικειμενικούς παρατηρητές της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Τολμηρό και γεμάτο μοναδικά στιγμιότυπα, ζωντανεύει την περιπετειώδη και βαθιά διχασμένη προσωπικότητα του Ανδρέα”.
Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή

“Μια υπέροχη ιστορία της ελληνικής πολιτικής του εικοστού αιώνα, όπως την είδε και την έζησε αυτός ο μοναδικός Αμερικανός διπλωμάτης. Και είναι και προσωπικά απομνημονεύματα της διαχρονικής του σχέσης με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που μας υπενθυμίζουν το παροιμιώδες πνεύμα και τη σοφία του πρέσβη. Όσο για τα χρόνια του Παπανδρέου στο Κολλέγιο Αθηνών (1929-37), τα μαθητικά του σκαμπανεβάσματα αποτυπώνονται πλήρως εδώ και μας δίνουν μια γεύση του τι έμελλε να συμβεί”.
Ρίτσαρντ Τζάκσον, πρώην πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών